Afbeelding
Ries de Beer

Zwemloop biedt iedereen sportplezier in en om Amerena

7 maart 2022 om 07:16 Overig

AMERSFOORT AV Triathlon houdt zondag 27 maart weer de Keistad Zwemloop. Het is een evenement met een rijke traditie, want het wordt alweer de 27ste editie. ,,De Zwemloop is bedoeld voor de recreatieve én wedstrijdsporter, voor teams en individuen en van jong tot-oud”, aldus organisator Lex Borghans. ,,Je hoeft geen triathlon-ervaring te hebben om mee te doen.”

De onderdelen in het programma zijn op deze diversiteit afgestemd, met als kortste afstand 100 meter zwemmen en aansluitend 1,3 kilometer hardlopen, en als langste afstand 500 meter zwemmen, gevolgd door 5 kilometer hardlopen. ,,Iedereen met een redelijke conditie kan in principe meedoen en is op 27 maart welkom op sportcomplex de Amerena in Amersfoort. Door deze brede uitgangspunten staat het evenement bekend om z’n gezelligheid en laagdrempeligheid,” vertelt Borghans. In 2020 en 2021 werd het afgelast vanwege corona.

DUO Nu is de combinatie van én zwemmen én hardlopen niet voor iedere sportieveling weggelegd. Een uitkomst is daarom de mogelijkheid om als duo aan de Zwemloop mee te doen. De samenstelling van het team (man, vrouw, jong, oud) maakt daarbij niet uit. Er wordt door één persoon gezwommen en door de andere persoon hardgelopen. De duo’s kunnen op alle onderdelen in het programma meedoen. ,,Echter voor de mini-onderdelen hebben we een leeftijdsbegrenzing, dat is alleen voor jeugd van 8 tot 14 jaar.”

LANDELIJK CIRCUIT AV Triathlon organiseert het evenement samen met de Amerena en de NTB (Nederlandse Triathlon Bond). Speciaal voor de jonge NTB-leden zijn er twee onderdelen in het programma die deel uitmaken van het landelijke Jeugd en Junioren Circuit; een serie wedstrijden voor jeugd in de leeftijd 12 tot 18 jaar waarbij er aan het eind van het circuit een klassement wordt opgesteld.

De Keistad Zwemloop vindt plaats in en rondom het sportcomplex de Amerena (De Velduil 2 Amersfoort). Er wordt gezwommen in het 50 meter bad en daarna hardgelopen in het waterwingebied en over het bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef. Het gehele loopparcours is verkeersluw en gaat over voet- en fietspaden.

Er kan nog ingeschreven worden, aldus de organisator. ,,Maar wacht niet te lang, want er is een maximum aan het aantal deelnemers.” Voor meer informatie: www.avtriathlon.nl/zwemloop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie