PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Het ‘vechtershart’ van Kris-Anne Mulder klopt harder voor de Spelen in 2024

Overig
Foto: Rinus van Denderen
10 feb 2022, 13:50
'Ik vond boksen in het begin niet eens zo leuk, tot ik mijn eerste wedstrijd won. Als de winst van het wereldkampioenschap: ‘Ik kan iedereen wel aan’, zo voelde dat.'
'Ik vond boksen in het begin niet eens zo leuk, tot ik mijn eerste wedstrijd won. Als de winst van het wereldkampioenschap: ‘Ik kan iedereen wel aan’, zo voelde dat.'
AMERSFOORT

Ze leefde in Londen, Helsinki en Auckland, maakte naam als handbalster bij BDC in Soest, maar timmert nu aan de weg als boksster. Die weg moet naar Parijs leiden, daar waar in 2024 de Olympische Spelen plaatsvinden. De geboren Amersfoortse Kris-Anne Mulder vertelt haar levensverhaal. ,,Deze sport heeft mij sterk en weerbaar gemaakt en een flinke dosis meer zelfvertrouwen gegeven.”

Als kleine meid van een jaar of vijf/zes begon ze met haar allereerste sport, ook een bezigheid die ze vooral met de armen beoefent. ,,Ja, ik zat op de basisschool en ik was een beetje verliefd op de grote broer van een vriendin (Sofie), Tobias. Hij speelde handbal en dat leek me ook wel wat. Ik had er veel plezier in en had een positie als stoorder (dit is een handbal-positie) in het veld. Om te voorkomen dat de tegenstander de cirkel in kwam en gevaarlijk werd, ‘beukte’ ik haast iedereen omver. Ik moest die tijd alleen ook heel veel incasseren, ik heb de nodige ellebogen en klappen verwerkt.”

TALENT Mulder (29) bezat ook best wat talent. ,,Ik werd geselecteerd voor de provinciale selectie van Utrecht, maar op een gegeven moment viel ik daarvoor af. Daarmee werd mijn motivatie ook minder, want als ik sporten beoefen, wil ik dat voor de volle honderd procent en op een zo hoog mogelijk niveau doen. Op een bepaald moment..

Deel dit artikel via:
advertentie