Beachtennissers van TV 't Stort deelden hun velden met volleyballers van AVV Keistad.
Beachtennissers van TV 't Stort deelden hun velden met volleyballers van AVV Keistad. Eigen foto

Flexibel en collegiaal tijdens coronarestricties: volleybal bij tennis

19 september 2021 om 18:24 Overig

AMERSFOORT Een mooie samenwerking van binnen- en buitensport ontstond in coronatijd tussen AVV Keistad en TV ’t Stort. Toen binnen volleyballen niet meer mocht, konden de leden van Keistad terecht op de beachtennisvelden van ’t Stort. Alleen de netten moesten worden verhoogd.

Marco Jansen

Al in april 2020 was de samenwerking opgetuigd, nadat corona een voortijdig eind had gemaakt aan seizoen 2019-2020. Amerena, de thuisbasis van Keistad, ging dicht. Keistad-penningmeester Erik Jansen zocht contact met Dirk Kramer om de mogelijkheid van beachvolleybal te onderzoeken. De voorzitter van TV ’t Stort was hem eerder tegengekomen bij het sportgala, waar Keistad heren 1 in 2019 sportploeg van het jaar werd. ’t Stort werd in 2018 sportvereniging van het jaar. 

VERSTELBARE PALEN ,,Wij hebben vijf gravelbanen en vier beachvelden. Beachtennis is meer een zomersport, maar door alle toernooien werd een streep gezet. De netten voor beachtennis waren ook geschikt voor beachvolleybal, maar we moesten wel verstelbare palen hebben. Een deel was er al, en we hebben versneld extra palen geregeld. We hanteren voor andere verenigingen een collegiaal tarief, gelijk aan de scholen’’, aldus Kramer. 

Interim-voorzitter Petra Ruijterlinde van Keistad: ,,Ze hadden veel ruimte beschikbaar omdat toernooien niet doorgingen. Op het gras werd tijdelijk een extra veldje uitgezet. Vrijwilligers van Keistad en ’t Stort hebben zand extra gekruid. Het aanbod paste qua kosten binnen onze contributie, dus daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. De interesse was bij de peiling gigantisch. Zowel kinderen als senioren hebben beachvolleybal gespeeld en waren heel enthousiast. Niet volgens de beachregels, maar één team per veld. In 2020-2021 moesten we na vier competitierondes weer stoppen en in december ging de stekker definitief uit de binnensport. Toen er bij tennis weer gedubbeld mocht worden, zijn wij half maart weer naar buiten gegaan. Eerst met de kinderen, vrij snel daarna ook met de volwassenen. De diehards stonden zelfs in de sneeuw te volleyballen.’’

ERVARING Gaandeweg is een schema gemaakt tot begin juli voor bezetting van Keistad en ’t Stort. Eén veld bleef vast voor beachtennis gereserveerd. Ruijterlinde en Kramer zien een toekomstige samenwerking wel zitten. ,,We hebben nu twee rondes ervaring met flexibiliteit aan beide kanten en als het weer nodig is, schakelen we weer met elkaar’’, zegt de voorzitter van TV ‘t Stort. Ruijterlinde: ,,Onze leden vinden het zo leuk dat we gaan onderzoeken of we dit na de competitie vanaf mei weer kunnen aanbieden.’’
TV ‘t Stort heeft eerst wat anders in het vooruitzicht: de landelijke beachtennistoernooien in september.

Meer informatie via www.bta033.nl en www.avvkeistad.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen.Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit in onze papieren kranten of digitale kanalen, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden: tel. 06-55706846, m.rodenburg@bdu.nl.
(Deze sportbijlage kwam tot stand in een samenwerking tussen BDU Media en SRO).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie