Bridge is na een lange coronastop weer goed op gang gekomen.
Bridge is na een lange coronastop weer goed op gang gekomen. Foto Dirk Verwoerd

Online bridgen óf op afstand in de zaal

19 september 2021 om 14:22 Overig

AMERSFOORT De Vriendenkring bestaat al sinds 1965 en heeft tussen de 180 en 190 leden, variërend in de leeftijd van 25 tot 90 jaar. Het grootste deel van de leden is 50-plusser. ,,We zijn een gezellige en ook vrij sterke club. De eerste teams spelen in de landelijke competitie en niet veel andere clubs in ‘t Gooi kunnen dat zeggen. We hebben dan ook een vrij grote aantrekkingskracht in de regio. In coronatijd waren er bijna geen opzeggingen’’, vertelt Frans Schep, bestuurslid technische zaken.

Naast sterke spelers die competitief willen spelen, heeft de club veel recreatieve leden die voor de gezelligheid spelen. De Vriendenkring speelt sinds twee jaar op een nieuwe locatie aan de Nijverheidsweg Noord. Een oude bakkerij is hier verbouwd tot denksportcentrum met twee zalen. Vóór corona waren op dinsdagavond - de vaste clubavond - verdeeld over beide zalen wel 150 man aan het spelen. In coronatijd kan hier met maximaal 32 mensen per zaal (op acht tafels) worden gespeeld.

,,Aan het begin van de lockdown kon er helemaal niet gespeeld worden, ook niet als je 1,5 meter afstand hield. We hebben ons altijd gehouden aan de regels van de bridgebond NBB en de overheid. Daarom hebben we tijdens een groot deel van de lockdown op dinsdagavond online bridge gespeeld. Internetbridgeclub Step heeft dit gefaciliteerd met de NBB en wij hadden als club een afgeschermde spelomgeving. Ook kon je chatten en elkaar zien met video, maar via de computer mis je wel de gezelligheid van de zaal. Toen er in juni weer gebridged mocht worden, zijn we weer aan tafels gaan spelen, ieder met zijn eigen bied box.”

Voorlopig blijven 64 leden op dinsdagavond welkom volgens een aanmeldprocedure. ,,Best een uitdaging, omdat je mensen tegen hun eigen speelsterkte wilt laten spelen. De clubmiddagen op donderdag bieden meer ruimte.’’
Meer informatie via https://24001.bridge.nl/.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen.Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit in onze papieren kranten of digitale kanalen, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden: tel. 06-55706846, m.rodenburg@bdu.nl.
(Deze sportbijlage kwam tot stand in een samenwerking tussen BDU Media en SRO).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie