Diverse partners leveren een bijdrage aan het sportakkoord.
Diverse partners leveren een bijdrage aan het sportakkoord. RODNEY KERSTEN

Sport en Beweegakkoord biedt nog steeds ruimte aan goede ideeën

19 september 2021 om 09:20 Overig

AMERSFOORT Het Sport en Beweegakkoord Amersfoort heeft drie pijlers: inclusief sport en bewegen, vitale sportaanbieders en jong en vaardig in beweging. Op 30 januari vorig jaar hebben welzijn-, zorg-, onderwijs- en sportorganisaties hier in een werkbijeenkomst invulling aan gegeven.

Projectleider Patrick de Mooij monitort de voortgang en zorgt dat het aanbod evenredig verdeeld wordt. ,,We zijn heel tevreden dat er al achttien ideeën voor projecten zijn ontstaan. De uitvoering blijft onder meer door corona nog wat achter.’’
De Mooij noemt drie aansprekende voorbeelden. ,,Korfbalvereniging Mia gaat in samenwerking met Integratiewerk enkele statushouders mee laten draaien in hun vereniging. Ze trainen en spelen en krijgen enkele vrijwilligerstaken. Kanovereniging Keistad heeft een aanvraag voor het stimuleringsbudget ingediend om een aantal kano’s aan te passen voor mensen met een lichamelijke beperking. De Amersfoortse Sportfederatie werkt aan een sport- en bedrijvenplatform om onder andere vitaliteit in organisaties te stimuleren.”

Het stimuleringsbudget bestaat tot eind 2022 uit 80.000 euro per kalenderjaar. Voor dit jaar is nog 50.000 euro beschikbaar. De Mooij vraagt verenigingen, organisaties en individuen met een tof idee dit te melden bij hem. ,,Dan kijk ik of het uitgevoerd kan worden binnen het Sport- en Beweegakkoord. Op 17 september organiseren wij het Werkatelier, waar je met een tof idee aan de slag kunt om het project te concretiseren en een aanvraag in te dienen.’’ De komende anderhalf jaar wil hij een flinke slag slaan om bestaande initiatieven te verduurzamen, zodat ze ook zonder financiële hulp blijven bestaan. ,,Ook willen we nog een hoop initiatieven ophalen, binnen de kaders wat mag.’’

Meer informatie: tel. 06-34941735, pdmooij@sro.nl,of www.sportamersfoort.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen.Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit in onze papieren kranten of digitale kanalen, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden: tel. 06-55706846, m.rodenburg@bdu.nl.
(Deze sportbijlage kwam tot stand in een samenwerking tussen BDU Media en SRO).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie