Afbeelding
AV Triathlon

Wens komt uit: nieuwe trainingsbaan voor Racerunners

15 juli 2021 om 15:20 Overig

AMERSFOORT De Racerunners van atletiekvereniging Triathlon, hun ouders én trainers zijn blij met een extra trainingsbaan. De atletiekaccommodatie bij het clubhuis van AV Triathlon biedt jeugdige sporters met een beperking nu de mogelijkheid om een volle ronde te trainen. De nieuwe baan komt op het moment dat internationaal de naam RaceRunning verandert in Frame Running, met het oog op de Paralympische Spelen.

De baan op sportpark Birkhoven had eerst de vorm van een hoefijzer, waardoor het niet mogelijk was een hele ronde vol te maken. Lange afstanden trainen was niet mogelijk en als meerdere RaceRunningatleten na 200 meter tegelijk omkeerden, ontstond er een onveilige situatie. In samenwerking met de SRO is een plan opgesteld om de baan toegankelijker te maken voor sporters met een beperking. Er is een verbindingsstrook gelegd tussen het einde van het rechte stuk baan en de voorkant van de baan. Ook is een toegangspad van het clubhuis van AV Triathlon naar de baanfaciliteit aangelegd. Het streven om sporters met en zonder beperking samen te laten sporten bij de lokale sportvereniging is hiermee een flinke stap dichterbij gekomen.

Het Internationaal Paralympisch Comité heeft akkoord gegeven voor de naamsverandering RaceRunning in Frame Running

In 2018 is av Triathlon gestart met het aanbieden van RaceRunningtrainingen, voor jongeren met een fysieke beperking. Zij trainen met hulp van een RaceRunner (soort driewiel-fiets) wekelijks op de baan en in het bos. Er wordt met plezier getraind in alle weersomstandigheden. Belangrijker nog is dat de motoriek, mobiliteit en zelfvertrouwen toeneemt bij deze jongeren.

Het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) heeft recent akkoord gegeven voor de verandering van de naam RaceRunning in Frame Running. Dit is nodig, omdat RaceRunning van demonstratiesport een wedstrijdsport wordt, te beginnen op de Paralympische Spelen van 2024. Bij de nieuwe benaming wordt gekeken naar het hulpmiddel. Bij atletiek en voetbal wordt gebruik gemaakt van een frame. Bij atleten met een amputatie wordt gebruik gemaakt van een blade. Zo ontstaat de beschrijving Frame Running, Frame Voetbal en Blade Running. RaceRunning Amersfoort wordt daarom Frame Running Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie