Afbeelding
Pixabay

Derde zege Amersfoorter Daan Huizing op Challenge Tour

31 mei 2021 om 14:15 Overig

SOEST In Ierland heeft Amersfoorter Daan Huizing zijn derde zege in de Challenge Tour geboekt. De golfer won het toernooi na een play-off tegen de Spanjaard Edouard Rousaud.

Daan Huizing mag zich voor de derde keer in zijn loopbaan winnaar noemen op de Challenge Tour. Na een play-off rekende de 30-jarige Nederlander af met zijn Spaanse tegenspeler in de Irish Challenge. Ook voor Joost Luiten en Wil Besseling waren er mooie klasseringen in Denemarken.

Na de reguliere ronden was Huizing gefinisht op -9. In de laatste ronde had hij een achterstand van drie slagen goed gemaakt, onder meer dankzij twee birdies. Even later nestelde de Spanjaard zich naast hem. Beiden mochten daarom opnieuw naar de tee van hole 18, waar  het snel beslist werd. Rousaud maakte bogey, waarna Huizing met een keurige par de toernooizege opeiste.

Tegen Golf.nl zei de dertigjarige geboren Soester: ,,Dit voelt heerlijk. We speelden op een geweldige golfbaan en ik speelde zelf ook geweldig goed, zeker in de beslissende fase. Dit is een giga-stap naar een kaart voor de European Tour in 2022. Ik ben al bijna zeker van promotie, het is nu zaak de komende weken goed te blijven spelen en snel honderd procent zekerheid te krijgen.”

Met zijn overwinning in Ierland verdiende Huizing 35.200 euro. Op de Road to Mallorca, de jaarranglijst, staat hij nu derde. Aan het einde van het seizoen promoveert de top-20 naar de European Tour. 

Huizing richt zich dit jaar volledig op de Challenge Tour. Volgens Golf.nl heeft hij daar soms wel spijt van gehad, omdat hij met zijn status voor veel wedstrijden op de Europese Tour, waaronder de British Masters, een startbewijs had kunnen krijgen. Na zijn winst in Ierland liet Huizing aan Golf.nl weten dat hij toch de juiste keuze heeft gemaakt.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie