Afbeelding
Quick Amersfoort

Crowdfundactie om sneltesten te betalen voor honk- en softbalvereniging Quick Amersfoort

27 maart 2021 om 18:28 Overig

AMERSFOORT Honkbal- en softbalverenging Quick Amersfoort kan weer competitie gaan spelen, maar zij moeten dan wel opdraaien voor de verplichte corona(snel)testen. De spelers moeten zich twee keer per week laten testen, alleen genereert de club geen inkomsten en daardoor is dit een zware last op de begroting van de vereniging. Zij zijn dan ook een crowdfundactie begonnen. 

door Jeroen van der Veer

Een snelle rekensom leert dat de Quick Amersfoort zo’n 300 á 400 euro per week kwijt is aan de testen. Een bedrag die de vereniging niet zo één, twee, drie heeft liggen en daarom wordt nu hulp ingeschakeld. Op Facebook vraagt Quick Amersfoort of mensen willen doneren. 

De club genereert namelijk geen inkomsten en moet wel maandelijks ruim 1000 euro betalen voor de sneltesten. ,,We mogen bijna van start...”, aldus de club. ,,Zoals het er naar uit ziet mogen onze hoofdklasse teams (dames 1 softbal en heren 1 honkbal) rond 29 april van start met de competitie volgens het NOC-NSF Topsport Protocol. Dit betekent extra (snel)testen voor Corona voor aanvang van wedstrijden en trainingen en daarmee ook extra kosten. Daarbij zouden we graag jullie hulp willen vragen. Heb jij een bijdrage over voor onze teams!?”

Inmiddels is een kleine 2000 euro opgehaald en ondanks dat de vereniging dankbaar is voor elke euro, hopen zij 5000 euro te kunnen bemachtigen. Doneren kan via een speciaal opgezette pagina: klik hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie