Afbeelding
Obstaclerun Amersfoort

Obstaclerun Amersfoort verplaatst naar Park Schothorst

24 augustus 2020 om 21:13 Overig

AMERSFOORT Vanwege de uitbraak van het corona-virus zijn veel sportevenementen geannuleerd of uitgesteld. De Obstaclerun Amersfoort, oorspronkelijk gepland voor tweede paasdag, wordt nu georganiseerd op zondag 20 september. ,,Met onze nieuwe locatie bij Park Schothorst kunnen we het programma veel ruimer opzetten”, zegt woordvoerder Jaap Hengeveld. ,,Door kleinere groepen, bijvoorbeeld een familie of twee vrienden, apart te laten starten kan het zo veilig mogelijk verlopen.” 

Volgens Hengeveld is het klim- en klauterevenement over gigantische opblaasobstakels onverminderd onverminderd populair bij jong en oud. ,,Met de keuze voor het evenemententerrein bij Park Schothorst -de Dekzandrug- krijgt Hoogland toch min of meer nog een klein feestje in de eigen achtertuin”, zegt hij. ,,Want zoals je weet gaan de Hooglandse Dorpsfeesten dit jaar niet door.” 

De organisatie heeft voor de derde editie een aantal afspraken vastgelegd hoe de starts verlopen om zoveel mogelijk rekening te kunnen houden met de RIVM-aanbevelingen. Globaal houdt het in: niet te veel mensen tegelijk, een ruim opgezet programma tot 16.00 uur en de deelnemers wijzen op een geldend ‘corona-protocol’. De gemeente heeft afgelopen week vergunning verleend voor het evenement.

Op zondag 20 september kan aan twee afstanden worden deelgenomen. Vanaf 10.00 uur starten de deelnemers aan de 3,6 km met onderweg negen opblaasobstakels. Hengeveld: ,,Voor het Groene Huis in het park ligt voor onze  deelnemers de BaseJump te wachten, met als uitdaging een vrije val van 4 meter. Vorig jaar stond deze op de Hof en trok veel bekijks van het publiek.” 

Vanaf 13.00 uur zijn de starts van de ‘korte afstand’, de 2,1 km, die de deelnemers over acht opblaasobstakels voert. Alle deelnemers krijgen als laatste hindernis de Bootcampsweeper voor de kiezen. Bij deze primeur voor Amersfoort is het de uitdaging de drie armen die in de rondte draaien te ontwijken. Inschrijven voor de Obstaclerun Amersfoort is nog mogelijk tot 15 september.

Info: www.obstaclerunamersfoort.nl

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie