Weer of geen weer, iedere zaterdag- en woensdagochtend trainen twee groepen in de omgeving Birkhoven, de Korte en Lange Duinen.
Weer of geen weer, iedere zaterdag- en woensdagochtend trainen twee groepen in de omgeving Birkhoven, de Korte en Lange Duinen. Ries de Beer

'Met Scandinavische stokken door het Amersfoortse bos'

29 september 2019 om 08:36 Overig

AMERSFOORT Het was oorspronkelijk bedoeld om Finse langlaufers ook in de zomer fit te houden maar ondertussen is de sport ook populair buiten Scandinavië: Nordic walking. In een tempo dat ligt tussen wandelen en hardlopen, activeert deze sport vrijwel alle lichaamsspieren. Sportvereniging AV Triathlon start 5 oktober met de basiscursus.

Nordic walking is een actieve, sportieve manier van lopen met stokken (poles). Bij toepassing van de juiste techniek is het niet extra belastend, maar wel een hele goede manier om fit te blijven. Het is belangrijk dat Nordic walking met een juiste techniek wordt uitgevoerd. Niet alleen voorkomt dit blessures, maar het verhoogt ook het rendement van de inspanningen. Daarom is er bij de vierdaagse cursus aandacht voor materiaal, outfit, oefeningen én techniek. Het lenen van lesstokken is bij de prijs van 25,00 euro inbegrepen.

Onder begeleiding van twee ervaren trainers start de eerstvolgende basiscursus op 5 oktober om 9.00 uur vanaf het clubhuis van sportvereniging av Triathlon aan de Barchman Wuytierslaan 236. Aansluitend vindt het vervolg plaats op zaterdag 12, 19 en 26 oktober, met dezelfde duur van anderhalf uur, starttijd en locatie. Iedere zaterdag- en woensdagochtend traint de Nordic walking-groep.

FANTASIE Trainer Anneke Rademaker: ,,Weer of geen weer, iedere zaterdag- en woensdagochtend trainen twee groepen wandelaars in de prachtige omgeving van bos Birkhoven, de Korte en Lange Duinen. Met een beetje fantasie waan je je alsnog in Scandinavië. Gedurende anderhalf uur lopen de groepen in hun eigen tempo. De basiscursus is een vereiste om goed mee te komen, omdat daar extra aandacht is voor de techniek rondom Nordic walking.’'

AANMELDEN Meer informatie over de cursus, of aanmelden, kan door een bericht te sturen naar NordicWalking@avtriathlon, of bel met Anneke Rademaker via 06-20270713. Kijk voor meer informatie op de website: www.avtriathlon.nl/wandelen-2.

VLASAKKERLOOP Aanmelden voor de Vlasakkerloop op 27 oktober kan ook nog steeds. Dat kan via www.vlasakkerloop.nl.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie