Er kan subsidie worden aangevraagd van 1.000 tot 5.000 euro om het sport- en beweegaanbod in openbare ruimtes te verbeteren.
Er kan subsidie worden aangevraagd van 1.000 tot 5.000 euro om het sport- en beweegaanbod in openbare ruimtes te verbeteren. Provincie Utrecht

Provincie Utrecht stelt geld beschikbaar voor sport- en beweeginitiatieven in de buitenruimte

2 februari 2024 om 09:30 Overig

AMERSFOORT De subsidieregeling ‘Versterking sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte’ is vrijdag 2 februari van start gegaan, meldt de provincie Utrecht. Om het sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte, sportlocaties of recreatiegebieden te stimuleren, worden organisaties met creatieve ideeën getipt dat zij een subsidieaanvraag kunnen doen tot een maximum van 5.000 euro per project.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: ,,Sporten is goed voor je lichaam, het ontspant en geeft je nieuwe energie. Daarom willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk buitenruimten geschikt zijn om te bewegen. Dat is ook een stimulans om mensen die niet aan sport doen, toch te laten bewegen.”

Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport- en wijkverenigingen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om het organiseren van sport- en beweegactiviteiten of de aanleg van fysieke voorzieningen. Er kan subsidie worden aangevraagd van minimaal 1.000 euro tot een maximum van 5.000 euro per aanvraag. Met deze subsidieregeling wil  de provincie Utrecht naar eigen zeggen ‘ook bijdragen aan de doelen en ambities uit het Provinciaal Sportakkoord Utrecht’.

HOE VRAAG IK GELD AAN?

De uitvoering van de subsidieregeling ligt bij Team Sportservice provincie Utrecht. Deze organisatie ondersteunt en begeleidt overheden, scholen en verenigingen rondom de inzet van sport en bewegen. Van 1 februari tot en met 14 april kan er een aanvraag via deze website worden ingediend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie