Afbeelding
HPvVelthoven

Alinda Dersjant uit Amersfoort behaalt derde plek in World Solar Challenge: ‘Met grote inzet bereikt’

26 oktober 2023 om 08:47 Autosport

AMERSFOORT Alinda Dersjant uit Amersfoort van het Brunel Solar Team is er niet in geslaagd een achtste wereldtitel aan hun palmares toe te voegen. De Delftse studenten moeten genoegen nemen met een derde plek in de Bridgestone World Solar Challenge. Het team heeft iets meer dan vier dagen gedaan over de ruim 3000 kilometer lange route. 

Met lichte teleurstelling, maar met voornamelijk veel trots over de geleverde prestatie, kwamen Alinda en haar teamgenoten donderdagmiddag over de finish in Adelaide. ,,Natuurlijk hadden we op meer gehoopt. We hebben er keihard voor gevochten en een perfecte race gereden. Nuna deed het goed, we hebben geen fouten gemaakt. Een derde plek is simpelweg het hoogst haalbare. Veel teamleden hebben het nu even zwaar, maar we kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op dit ongelooflijke avontuur”, aldus teamleider Lennart Hessels.

Het Innoptus Solar Team uit België wist voor de tweede keer op rij de wereldtitel te veroveren. Zij finishte zestien minuten eerder dan het Solar Team Twente, dat als tweede over de eindstreep kwam. Het Brunel Solar Team volgde nog geen twee uur na de Twentenaren. ,,Twentenaren en Belgen hebben zeer goede auto’s gecreëerd; hun prestaties zijn bewonderenswaardig”, stelt technisch manager Alinda Dersjant. Ze vervolgt: ,,In Delft zullen we onderzoeken waarom Nuna niet in staat was om bij te blijven met de twee voorlopers. Maar laten we op dit moment vieren dat we, na anderhalf jaar toegewijde inspanning, de finish van deze uitdaging hebben bereikt.”

De nummers 2 en 3 bewijzen dat Nederland een serieuze speler is in de wereld van de zonneauto-technologie. Studenten van de Nederlandse behoren hiermee tot de wereldtop als het gaat om innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie