Afbeelding
Jan Timmerman – JTS Fotografie

Vasco van der Valk sluit seizoen af met podiumplaats

3 oktober 2021 om 11:51 Autosport

AMERSFOORT Vasco van der Valk uit Amersfoort heeft het Dutch Superbike seizoen 2021 afgesloten met een derde en vijfde plaats op het TT Circuit Assen. De Druijff Racing Kawasaki coureur reed voor het eerst met de nieuwe Kawasaki ZX-10R.

De laatste ronde van het International Dutch Championship (IDC) werd zaterdag 2 oktober verreden op het TT Circuit Assen. Tijdens deze slotdag van het seizoen 2021 stonden er twee Dutch Superbike races op het programma. Dit betekende dat er slechts één kwalificatie werd verreden. In deze sessie was de baan nat. Vasco van der Valk reed een sterke sessie, die hij met een derde tijd afsloot. Dit betekende dat Vasco vanaf de eerste startrij aan de races mocht beginnen en dat terwijl hij voor het eerst met de nieuwe Kawasaki ZX-10R reed.

DROGE METERS In de eerste race maakte Vasco zijn eerste droge meters op de nieuwe Kawasaki en dat was zeker nog even wennen. Het ging niet slecht met een vijfde plaats in de einduitslag, maar de 21-jarige coureur kwam nog niet in de buurt van zijn gebruikelijke tempo. Verder verzamelde Vasco veel bruikbare informatie, waarmee hij de setting kon aanpassen voor de tweede race.Ik had wat geluk met wat crashes voor mij, waardoor ik uiteindelijk als derde kon eindigden

De tweede race werd een chaotische wedstrijd, omdat het gedurende de race eerste druppelde en daarna begon te regenen. De rijders stonden op slicks. Vasco was goed onderweg en streed voor de vierde plaats. Door twee crashes werd dat in de slotfase een gevecht om plaats twee, terwijl het ondertussen echt was gaan regenen. Vasco wist als derde over de finish te komen, waardoor hij zijn seizoen op het podium afsloot. Vasco is als vierde geëindigd in het Dutch Superbike kampioenschap 2021 met 135 punten.

Vasco van der Valk: ,,Het was erg wennen met de nieuwe Kawasaki. We hadden de setting van de oude fiets, maar dat is dan toch compleet anders in zo’n andere motor. In de natte kwalificatie maakte dat minder uit, omdat je dan toch meer op gevoel rijdt. In de droge eerste race was dat anders, maar uiteindelijk wel tevreden met de vijfde plaats. Het was een chaotische tweede race, waarbij het constant aan het spetteren was. Ik had wat geluk met wat crashes voor mij, waardoor ik uiteindelijk als derde kon eindigden. Mooi om het seizoen zo op het podium af te sluiten!”