Afbeelding
Engelbert Webbink

Siard Span (14) wint eerste EK freestyle trampolinespringen

Atletiek

AMERSFOORT Siard Span (14) werd maandag 18 juli Europees kampioen freestyle trampolinespringen. In Oostenrijk heeft hij de jury op twee verschillende onderdelen laten zien wat hij kan. 

Het EK bestond uit twee onderdelen: Game of Tramp en combo’s. Bij Game of Tramp dagen de springers elkaar uit om een kunstje na te doen. Als het een springer niet lukt om iets na te doen, ligt die eruit. Span en een tegenstander hebben 21 keer heen en weer gesprongen voordat de Amersfoorter de uiteindelijke winnaar van dat onderdeel werd.

Op het onderdeel combo’s is het de bedoeling dat de springer de moeilijkheidsgraad van zijn kunstjes laat zien. Van tevoren vertelt de springer welke trucs hij gaat doen en vervolgens voert hij ze uit. Op dit onderdeel werd Span tweede. 

TROTS Met de scores bij elkaar opgeteld werd hij kampioen. Daarmee is Span de eerste Europees kampioen freestyle trampolinespringen. Trainer Engelbert Webbink laat aan De Stad Amersfoort weten dat hij trots is: ,,Eerst sprong Siard in de voorrondes en daaruit kwamen de beste zes. Zij gingen vervolgens door naar de finale. Uiteindelijk heeft hij vier keer moeten laten zien wat hij kan. We hadden het niet verwacht, maar het is fantastisch dat hij de nummer 1 is geworden.”

Wat houdt freestyle trampolinespringen precies in? In een eerder interview vertellen Span en Webbink alles over deze sport. 

advertentie
advertentie