Afbeelding
Rinus van Denderen

Feestelijk onthaal in Amersfoort voor Europees kampioene Femke Bol

8 maart 2021 om 18:19 Atletiek

AMERSFOORT De Amersfoortse atlete Femke Bol is weer thuis na een weekend waarin ze twee gouden medailles won op het Europees Kampioenschap atletiek. Vanwege de strenge coronamaatregelen waren haar ouders niet aanwezig bij het EK in Polen en waren er nauwelijks feestelijkheden. Daarom verrasten haar buren de kampioene vanmiddag met een feestelijk onthaal.

Zaterdag moest de Amersfoortse haar gouden medaille zelf bij zichzelf om de nek hangen. Ze had even daarvoor in een machtige tred de winst gegrepen in de finale van de 400 meter op de EK indooratletiek. ,,Het is een beetje onwerkelijk allemaal, zo zonder publiek en zonder mijn ouders erbij. Maar ik ben wel de Europees kampioene en ik ben er heel blij mee”, zei ze na de huldiging.

De 21-jarige Amersfoortse atlete was ook opgelucht. ,,Ik ben de afgelopen anderhalf jaar zo veel beter geworden, maar na de WK in Doha was ik niet meer voor Nederland uitgekomen in toernooien. Nu was er eindelijk de kans om te laten zien of ik goed met de druk kon omgaan en of ik drie races in twee dagen aankon. Ik was nerveuzer dan anders. Ik ben dan ook zo blij met hoe het toernooi is gegaan. Ik kwam als favoriet binnen en heb het waargemaakt.”

Met de estafettevrouwen veroverde Bol zondag ook de gouden EK-medaille op de 4x400 meter. Het viertal met Lieke Klaver, Marit Dopheide, Lisanne de Witte en Femke Bol kwam tot een kampioenschapsrecord van 3.27,15 en bleef daarmee Groot-Brittannië en Polen voor.