,,Die vijftig jaar zijn omgevlogen", zegt Marga van Hamersveld.
,,Die vijftig jaar zijn omgevlogen", zegt Marga van Hamersveld. Gerard Hilhorst

Jubileum in de Tweede Steeg

30 november 2021 om 09:53

'De jaren zijn voorbij gevlogen'

Gerard Hilhorst

AMERSFOORT Marga van Hamersveld viert vandaag, 1 december, het memorabele moment dat zij al vijftig jaar sturing geeft aan haar eigen chauffeurscafé-wegrestaurant de Tweede Steeg aan de Hogeweg.


,,Die vijftig jaar zijn omgevlogen", zegt Van Hamersveld. Ze runt dit restaurant al vanaf haar achttiende jaar en heeft het toen samen met haar ex-partner dit overgenomen en voortgezet. ,,Ons team bestaat uit 26 mensen. Deze groep bestaat uit koks, serveerster, afwashulpen, verkeersgeleiders, en bestaat uit 22 vrouwen en vier mannen.” Dagelijks ontvangen ze zo’n 200 tot 250 gasten die zich van ’s morgens vroeg tot ’s avonds willen laten verrassen door hun kookkunsten en facilitaire diensten. 


BESCHEIDEN ,,Ik vind het lastig om te zeggen dat mijn gasten heel erg tevreden zijn. Ik vind dit na vijftig jaar nog steeds zo leuk, dat is mijn drijfveer. Het ging en gaat ook een beetje min of meer vanzelf, waardoor die jaren voorbij gevolgen zijn.” 

Het is voor haar dan ook altijd gezellig en fijn om hier te werken. ,,Ik heb ook altijd gezegd 'ik werk liever vijftig jaar met plezier, dan tien jaar en ik ben binnen!' Ik ging ook niet voor het grote geld. Er moest toen wel wat verdiend worden, maar het moest ook leuk zijn en dat was voor mij punt 1 en ook belangrijk.”


HOOGLAND Haar 'roots' liggen in Hoogland. ,,Je bent een Hooglander en je blijft een Hooglander!” Veel inwoners van Hoogland bezoeken haar restaurant met enige regelmaat. Wat ze ook fijn vindt is dat ze medewerkers heeft die in Hoogland wonen en die hier al vele jaren met veel plezier werken. ,,Ja en dat moet ik wel zeggen, dorpse mensen zijn toch wel mensen waarop je kunt rekenen en daar ben ik gek op", aldus Marga. Vandaag trakteert ze op taart en daarnaast gaat ze gewoon weer hard aan het werk in het restaurant. Wat de nabije toekomst gaat brengen weet ze nog niet. ,,Eerst dit feestje en dan zien we het wel, want ik ben er niet zo mee bezig. Maar ik realiseer me ook dat ik er ooit mee moet stoppen.”