Amersfoort bouwt duurzaam

30 november 2021 om 14:20

AMERSFOORT Amersfoort bouwt duurzaam, en dat mag iedereen weten. Sinds woensdag prijkt de tekst ‘No More blah, blah, blah, blah’ op een 70 meter lange steigerdoek aan de zijgevel van nieuwbouw op het Hof van Duurzaamheid. Het is een uitspraak van klimaatactiviste Greta Thunberg. 

En daarom moet het anders vindt bouwbedrijf Karbouw. Directeur Marco Berger: ,,We moeten afscheid nemen van het weinig duurzame beton en staal en schoner bouwen. Ik wil bouwen met de volgende generatie in gedachten.” Karbouw bouwt in opdracht van Schipper Bosch 150 gasloze woningen waarvan 47 van hout. Volgens Karbouw scheelt het ruim een ton CO2-uitstoot voor elke kubieke meter die met hout wordt gebouwd in plaats van met beton. Bovendien is hout licht waardoor het aantal transportbewegingen flink afneemt.

w Lees meer op De Stad Amersfoort.nl. 


Bellen naar Autotaalglas 

AMERSFOORT Autotaalglas Amersfoort is 24 uur per dag via een centraal landelijk telefoonnummer bereikbaar. Autotaalglas is ook op een lokaal telefoonnummer te bereiken. In het artikel van vorige week stond een verkeerd telefoonnummer. De juiste gegevens: Autotaalglas Amersfoort, 033-4480031, www.autotaalglas.nl/amersfoort/.