Afbeelding
Aysee Photography

Straatportretten met persoonlijke verhalen

6 december 2021 om 11:28


In Humans of Amersfoort leggen fotograaf Aylin van den Houten en journalist Lennah Koster een reeks eigenzinnige, bijzondere, opvallende, kleurrijke en alledaagse mensen uit Amersfoort vast.  

Aan Amersfoortse voorbijgangers wordt een persoonlijke vraag voorgelegd zoals; Waar worstel je op dit moment mee? Of; Wat heb je in jouw leven moeten overwinnen? Het biedt een kijkje in het leven van onze stadgenoten, die we dagelijks passeren. De foto's leggen de inwoners vast met oog voor demografische diversiteit en alledaagse straatmode. Het zijn de interviews met stadgenoten, meestal uit hun ruwste momenten, die het verhaal aangrijpend, inspirerend, verrassend of ontroerend maken. 

Aylin van den Houten en Lennah Koster raakten geïnspireerd door de Amerikaanse fotograaf en blogger Brandon Stanton, het brein achter het populaire Humans of New York.  


De serie Humans of Amersfoort wordt de komende weken gepubliceerd in De Stad Amersfoort.nl.



Joost, 18 en Maartje, 19 jaar ( broer en zus)

Wat waarderen jullie in elkaar?

Maartje: ,,Ik waardeer aan jou dat je heel eerlijk bent, maar soms is dat ook wel lastig, daar moet je wel mee oppassen."

Joost: ,,Ja dat weet ik. Dat hoor ik wel van meer mensen." 

Maartje: ,,Onze familie is heel christelijk en dan zegt hij bijvoorbeeld gewoon tegen mijn opa: Ik ben atheïst. Ja dan denk ik: Je had ook gewoon niks kunnen zeggen. Ik draai er altijd een beetje omheen."

Joost: ,,Nee daar doe ik niet aan. Ik geloof echt wel dat religie iets voor mensen kan doen, maar dat het meer als een placebo pilletje werkt.

Als je denkt dat je de wind in je rug hebt, dan voel je het."

Maartje: ,,Ik vind religie iets heel moois, maar ik denk dat je wel heel progressief in je geloof mag zijn. Een paar weken geleden hadden we een familieweekend en toen keken we elkaar een paar keer aan zo van: Wat is hier allemaal gaande? Er werd bijvoorbeeld gezegd: God heeft ons samengebracht. Dan denk ik: Als we dit niet hadden afgesproken, waren we allemaal niet gekomen hoor!"