TREFPUNTJES

30 november 2021 om 07:35


AFTERKERSTCONCERT Trompettist Jeroen Schippers en organist Rien Donkersloot geven op maandag 27 december 2021 een concert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Aanvang 20.00 uur. Toegang: 10,00 euro, inclusief koffie en thee, vooraf en na afloop van het concert.

NIEUWJAARSCONCERT Organist Rien Donkersloot geeft op Nieuwjaarsdag 2022 een concert op het hoofd- en koororgel van de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Op het programma staat muziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Aanvang 15.30 uur. Toegang: 10,00 euro, inclusief koffie en thee, vooraf en na afloop van het concert.

STILTEMEDITATIE In de Sint-Joriskerk is elke woensdagochtend een stiltemeditatie. Wie mee wil doen, kan zich het beste even voor negen uur melden bij de zijdeur van de Sint-Joriskerk (Zevenhuizen 3), vanwaar stadsdominee Diederiek van Loo de groep naar binnen begeleidt. Daar brandt de Paaskaars, en ieder zoekt in stilte een eigen plek. Op een stoel of op een matje/kussen op de grond. Om 9.00 uur is er een kort welkom en na een gongslag is er 25 minuten stilte. Er zijn geen teksten, geen oefeningen, geen gesprek. Men kan geniet van de tijd en de ruimte voor eigen gedachten.

AVONDGEBED In de oudkatholieke parochiekerk Sint Joris op ’t Zand is iedere donderdagavond om 19.00 uur een oecumenisch avondgebed. Er is een gebed, een lied, een psalm en een Bijbeltekst onder het motto ‘een half uur stilte in de drukte van de stad.’