Fred de Bas Makelaardij: ,,Het aantal oudere woningeigenaren stijgt en dat vergroot ook de mogelijkheden op de hypotheekmarkt."
Fred de Bas Makelaardij: ,,Het aantal oudere woningeigenaren stijgt en dat vergroot ook de mogelijkheden op de hypotheekmarkt." Foto: Joost Pieterse
De Specialist

Nieuwe woonwensen 55-plussers

2 december 2021 om 10:15 Zakelijk

De woningmarkt is voor velen bijna dagelijks een gespreksonderwerp. Wat als je nu je woonsituatie wil aanpassen in deze tijd. Fred de Bas, makelaar in en om Amersfoort, geeft maandelijks advies in De Stad Amersfoort.

GROEIENDE GROEP EIGENAREN Een aanzienlijk deel van de woningen, ongeveer een derde, wordt bewoond door 55-plussers. Velen uit deze groep zijn hoog opgeleid en zijn ook steeds vitaler en vermogender. Het aantal oudere woningeigenaren groeit de komende jaren waardoor het mogelijk is om aan veranderende woonwensen te voldoen.

VOORUITDENKEN Fred de Bas legt het nader uit: „Kinderen gaan op een gegeven moment het huis uit, je pensioen komt in zicht of je wil meer van vrije tijd genieten. Heel wat oudere huiseigenaren krijgen dan andere wensen als het om wonen gaat. Veel senioren willen kleiner wonen, minder zorgen hebben over het huis, het onderhoud of gewoon een kleinere tuin. En nog wat meer vooruitdenken kan een levensloopbestendige woning betekenen. Zo’n woning kan alle woonruimte gelijkvloers hebben of is op geschikt om een traplift te plaatsen.”

WOONERVARING OUDEREN De veranderende woonwensen leiden dikwijls tot andere onverwachte voordelen. De Bas: „Kleiner wonen betekent over het algemeen lagere maandlasten. Daarin denk ik mee. Want bij de verkoop van de bestaande woning komt er dikwijls financiële ruimte door een aanzienlijke overwaarde. Ik adviseer hoe je die financiële ruimte goed kan besteden. Er zijn opties om de nieuwe woning extra aan te passen aan je woonwensen. Ik weet dat juist ouderen met hun woonervaring die wensen hebben.”

FINANCIELE OPLOSSINGEN ,,Het aantal oudere woningeigenaren stijgt en dat vergroot ook de mogelijkheden op de hypotheekmarkt. Banken denken steeds meer mee en bieden veilige en verantwoorde financieringsoplossingen.”

ONTZORGEN Fred de Bas Makelaardij werkt vanaf het begin op maat. De Bas geeft een passend advies: „Dat start met het aanhoren van wensen, ideeën en behoeften. Zoals die er nu zijn en zoals die er voor de toekomst zijn. Samen kijken we naar het financiële plaatje en daarna zoek ik binnen die kaders naar een geschikte woning. Ik bied hulp bij de hypotheekaanvraag, een aanvraag voor een energielabel, het aanvragen van offertes voor de verhuizing, verbouwing en bij de inrichting van de nieuwe woning. Kortom wij ontzorgen alles rondom de woonwensen bij de aan- en verkoop van een woning.”

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK Een adviesgesprek met Fred de Bas over de aankoop of verkoop van een woning is vrijblijvend: „Neem gerust contact op. Bel of mail me en ik kom graag langs.”

Fred de Bas Makelaardij
033 303 89 07
www.freddebas.nl
info@freddebas.nl