Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Vluchtelingen blijven langer op Amersfoortse noodopvanglocatie

24 november 2021 om 19:04 Maatschappelijk

AMERSFOORT De groep vluchtelingen die Amersfoort sinds eind oktober opvangt, mag langer op de huidige opvanglocatie blijven. Op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is hun verblijf in een gedeelte van het gebouw Beukenhorst op het terrein van Zon & Schild verlengd tot uiterlijk 7 januari.

Enkele weken geleden werd vanuit het COA een dringend beroep gedaan op gemeenten om voor noodopvang te zorgen. In het aanmeldcentrum van Ter Apel verbleven veel meer mensen dan waar deze opvang op berekend was. De gemeente Amersfoort kon gedurende vier weken voor veertig noodopvang plekken zorgen. Maar de situatie in Ter Apel is nog niet opgelost. En na goed overleg met GGZ Centraal kunnen de vluchtelingen langer blijven in de noodopvang in Amersfoort.

Daarbij is volgens de gemeente meegewogen dat het verblijf de afgelopen weken voor alle partijen goed is verlopen. Mede dankzij de betrokkenheid en bijdragen van een actieve groep vrijwilligers uit de stad. De vluchtelingen doen mee aan taalles en sportieve activiteiten om een zinvolle invulling te geven aan hun verblijf. Dinsdag zijn de andere gebruikers van het terrein op Zon & Schild en omwonenden geïnformeerd over deze verlenging.

Wie vragen heeft over de crisisnoodopvang voor vluchtelingen kan mailen naar vluchtelingen@amersfoort.nl. De laatste informatie is te vinden op www.amersfoort.nl/vluchtelingen.