18 november 2021

16 november 2021 om 15:50

Hoogland

Digitaal Hulpplein in Hoogland
[10:00 Engweg 7
Hulp nodig bij het gebruik van smartphone, tablet of laptop? Kom dan op donderdag naar het Digitaal Hulpplein Hoogland en krijg gratis hulp. Neem wel desbetreffende apparatuur, snoeren, opladers, gebruikersnamen, wachtwoorden of pincode mee.

19 november 2021

Amersfoort

[Chassidische vertelling
[14:30 Schimmelpenninckkade 30
Een verhaal uit de chassidisch traditie wordt verteld en geduid aan de hand van de levensboom van de kabbala. Een meditatie brengt de essentie van het verhaal dichterbij. Door Magda van der Ende. Kosten minimaal 13,50 euro. Opgave een dag tevoren gewenst.

20 november 2021

Amersfoort

[Kom kijken naar Mevrouw de Vries
[14:30 Eemplein
Vrouwenkoor Mevrouw de Vries geeft twee optredens op het Eemplein. Zij zal zingen van 14.30 - 15.00 en van 15.15-15.45 uur. Het is een enthousiast koor met een gevarieerd repertoire.

Amersfoort

[Muziek na de markt in de Lutherse kerk
[16:00 Langestraat 61
Lucas Coltof (dwarsfluit) en Adriaan Plantinga (piano) brengen een heerlijk luisterconcert met Franse muziek uit de Romantische periode Alle bijeenkomsten van de Zwaan zijn gratis toegankelijk. Na afloop is er de mogelijkheid om een vrije gift te geven – ieder naar draagkracht en goeddunken. Afhankelijk van de dan geldende regels zal er gevraagd worden naar een coronapas, dus vaccinatie/testbewijs.

Amersfoort

[Theater ‘De engel van Spakenburg’
[20:00 Leeghwater 1
Theatergezelschap De Rederijkers speelt het boeiende en indrukwekkende ‘De engel van Spakenburg’ naar het boek van Wim Duijst.

21 november 2021

Amersfoort

[StoryTrail stadswandeling Amersfoort
[14:00 Hof
Verhalenverteller Louise Wandelaar van theatergezelschap Stadsavonturen nodigt iedereen uit voor een avontuurlijke StoryTrail stadswandeling door Amersfoort. Zij neemt deelnemers mee naar het diepe donkere stadsverleden. Onderweg vertelt zij de mooiste Amersfoortse sagen, legenden en historische verhalen. Amersfoort kent een woeste geschiedenis, vol boeven en bandieten maar ook grappen en grollen. Verhalen die de mensen elkaar al eeuwenlang hebben doorverteld, brengt zij weer helemaal tot leven. De StoryTrail stadswandeling Amersfoort begint op zondag 21 november 2021 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/amersfoort. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal 14,00 per persoon (kind: 8,84 euro).

Amersfoort

[Back to the Sixties 3
[14:30 Oliemolenhof 22
‘Back to the Sixties’ is een theatershow voor zittend publiek. Met o.a. Sixteen Generation, Carmen Pierik, Peter Sips en John ter Weyden.

Amersfoort

[Sopranos ..strings attached
[15:00 't Zand 37
Een klassiek concert met alle ingrediënten van een goede film en zelfs een battle of the sopranos. Sopranen Josefin Bölz en Henriette Feith, gitarist Fernando Riscado Cordas en cellist Pepijn Meeuws laten liefde, jaloezie en kameraadschap weerklinken in liederen, duetten en instrumentale muziek van J.C. Bach, Händel, Nin, Schubert en de Falla.

22 november 2021

Amersfoort

[Het ontstaan van de Zijderoute
[20:00 Schuilenburgerweg 2
Dr. Rolf Strootman houdt de Ex Oriente Lux lezing. Hoe is dat wijdvertakte netwerk van handelswegen ontstaan, die eeuwenlang het oosten en westen van Eurazië met elkaar verbonden?


24 november 2021

Amersfoort

[Wandelend Ontspannen
[15:15 Schothorsterlaan 21
Wandelen met aandacht en met ontspanningsoefeningen, iedereen kan meedoen op eigen niveau. De start is bij het Groene Huis. De kosten zijn 6,00 euro per keer. Info en aanmelding: Ineke van der Aalst 06 - 18865594. www.Mind-WalkAmersfoort.nl.  

Amersfoort

[Interactief Theater over hoogbegaafde kind
[20:00 Wezeperberg 1
HBTheater speelt de interactieve, muzikale theatervoorstelling Kameleon Op Zevenmijlslaarzen. Deze voorstelling is bedoeld voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, en onderwijs- en zorgprofessionals die willen weten hoe je hoogbegaafdheid bij een kind kunt herkennen. Wat hebben zij van ons nodig om zichzelf te kunnen zijn en ontwikkelen? De acteurs maken zichtbaar hoe het is om te leven met een kind waarbij het onderwijs niet zomaar passend is, en de opvoeding soms een worsteling. De voorstelling nodigt op een luchtige manier uit tot reflectie en dialoog en het uitwisselen van eigen ervaringen en inzichten. Meer informatie en kaartverkoop via www.hbtheater.nl.

25 november 2021

[Digitaal Hulpplein in Hoogland
[10:00 Engweg 7
Hulp nodig bij het gebruik van smartphone, tablet of laptop? Kom dan op donderdag naar het Digitaal Hulpplein Hoogland en krijg gratis hulp. Neem wel desbetreffende apparatuur, snoeren, opladers, gebruikersnamen, wachtwoorden of pincode mee.

Amersfoort

[Alzheimer Café Amersfoort/Leusden
[19:00 Weberstraat 2, Wijkcentrum Het Klokhuis
Deelname aan het verkeer en dementie. Wiebo Brouwer is expert op het gebied van verkeersveiligheid en verbonden aan Dementie.nl. Toegang: gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan bij j.vanessen@alzheimervrijwilligers.nl. De richtlijnen van het RIVM worden opgevolgd.

26 november 2021

Amersfoort

[Comedy à la Thjum
[20:00 Heiligenbergerweg 144
Het is weer tijd voor de laagdrempelige comedy show Comedy à la Thjum. De comedyshows worden ingevuld door twee professionals, een talent en een knallende headliner. Kaarten zijn beperkt beschikbaar.

27 november 2021

Amersfoort

[Try-outconcert Bulgaars Ensemble Chubritsa
[19:30 Heiligenbergerweg 144, Kosmik
Ensemble Chubritsa is een Nederlands ensemble dat zich met dirigente Svetla Anastasova toelegt op Bulgaarse folkloremuziek; een deel van die muziek is bewerkt door diverse arrangeurs en componisten, zowel uit Nederland als uit Bulgarije. Het ensemble bestaat uit een gemengd koor dat veelal a capella zingt, maar ook begeleid wordt door accordeon, tapan en klarinet. De bespelers van deze instrumenten verzorgen tevens enkele muzikale intermezzo’s. De Bulgaarse muziek kenmerkt zich (net als die van een aantal andere Balkanlanden) o.a. door haar onregelmatige maatsoorten. Waar we in Nederland vooral de driekwart en de vierkwartsmaat kennen, kun je in Bulgarije liederen in 5/8, 7/8, 9/8, 11/8, 13/8 tegenkomen. Daarnaast zorgen de vele regionale verschillen in het land voor een grote diversiteit aan muzikale stijlen, waardoor een concert van Chubritsa altijd een afwisselend geheel vormt! Kaarten à €15 via reserveren@chubritsa.nl. Pauzekoffie is inbegrepen. Coronacheck bij de ingang.




[Of deze activiteiten daadwerkelijk kunnen doorgaan hangt af van de dan geldende coronamaatregelen. Neem bij twijfel contact op met de desbetreffende organisatie.