Afbeelding
Aysee Photography

Straatportretten met persoonlijke verhalen

16 november 2021 om 09:16


In Humans of Amersfoort leggen fotograaf Aylin van den Houten en journalist Lennah Koster een reeks eigenzinnige, bijzondere, opvallende, kleurrijke en alledaagse mensen uit Amersfoort vast.  

Aan Amersfoortse voorbijgangers wordt een persoonlijke vraag voorgelegd zoals; Waar worstel je op dit moment mee? Of; Wat heb je in jouw leven moeten overwinnen? Het biedt een kijkje in het leven van onze stadgenoten, die we dagelijks passeren. De foto's leggen de inwoners vast met oog voor demografische diversiteit en alledaagse straatmode. Het zijn de interviews met stadgenoten, meestal uit hun ruwste momenten, die het verhaal aangrijpend, inspirerend, verrassend of ontroerend maken. 

Aylin van den Houten en Lennah Koster raakten geïnspireerd door de Amerikaanse fotograaf en blogger Brandon Stanton, het brein achter het populaire Humans of New York.  


De serie Humans of Amersfoort wordt de komende weken gepubliceerd in De Stad Amersfoort.nl.


Robin, 26 jaar
,,Ik ben dance programmeur bij poppodium Fluor. We zijn anderhalf jaar gesloten geweest, dat was een hele gekke tijd. Mijn werk is verbonden aan mijn identiteit. Alles wat ik doe heeft te maken met muziek en mensen bij elkaar brengen, als dat opeens niet meer kan, dan valt er een groot gat. De lockdown raakte mij daardoor misschien nog wel iets persoonlijker. 'Ben ik nog wel relevant? Vinden mensen het nog wel leuk wat ik doe? Ga ik die zalen na dit alles weer vol krijgen?'


Super Zwoel festival in september was het eerste Fluor festival dat weer door kon gaan. Ik weet nog dat ik daar stond tussen 750 mensen. Na al die tijd waren we eindelijk weer samen. Ik zag veel jongeren die nog nooit uit waren geweest. Aan het begin van de pandemie waren ze zestien jaar en nu net achttien. Zij hebben die ervaring van de eerste keer uitgaan overgeslagen. Voor het eerst waren ze nu op een echt feest, met harde muziek, waar ze bij de bar een drankje konden bestellen. Ik liep met kippenvel op mijn armen rond, het was een magisch moment."