Kristy Beyazkaya en Rebecca van Lent vormen het middelpunt van een Keistad-feestje. Jasper de Wijs (rechts) kijkt tevreden toe.
Kristy Beyazkaya en Rebecca van Lent vormen het middelpunt van een Keistad-feestje. Jasper de Wijs (rechts) kijkt tevreden toe. Rinus van Denderen

Topdivisie bevalt AVV Keistad prima

16 november 2021 om 07:30

'Dit niveau past bij ons'

AMERSFOORT Dit seizoen komen de volleybalsters van ITC Groep/AVV Keistad voor het eerst uit in de topdivisie. Na acht wedstrijden staan de Amersfoortsen met acht punten uit even zoveel duels op de negende plek. ,,Dit niveau past bij ons.”


Peter Pos

Het was zaterdagmiddag gezellig druk in de Amerena. Tot 18.00 uur mag er nog publiek aanwezig zijn bij de sportwedstrijden. Daarna is het ‘feest’ tijdelijk over, vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Juist deze middag organiseerde de damesploeg van AVV Keistad een sponsordag. Die kon dus nog net probleemloos doorgaan. ,,Sponsoring is meer dan alleen een naam op het shirt’’, legt Gerard Berculo, voorzitter van de sponsorcommissie, uit. ,,Net als bij de heren hebben we ook bij de dames drie shirtsponsors. Daar zijn we heel blij mee, maar we willen meer voor ze betekenen. Voor corona waren we bezig met het opzetten van een businessclub’’, vervolgt Berculo. ,,Dat plan heeft anderhalf jaar stilgelegen, maar uiteindelijk gaan we dat wel weer oppakken, omdat we ooit de stap naar de eredivisie willen zetten.”


GROEIEN Of dat met de mannen of de vrouwen gebeurt is Berculo om het even. ,,Op dit moment zijn de teams daar nog niet sterk genoeg voor. Bovendien zullen we eerst als club organisatorisch moeten groeien.” Waar de heren al een paar jaar actief zijn op het een na hoogste niveau, daar komt de damesploeg dit jaar net kijken. Jasper de Wijs was degene die zich hard maakte voor de stap omhoog. Vorig jaar speelde zijn ploeg voor het eerst in jaren weer eens in de eerste divisie. Vlak voor de zomer werd bekend dat er plekken vrij kwamen in de topdivisie. ,,Ik ben ambitieus’’, legt de trainer van Keistad uit. ,,Het niveau van de topdivisie past ook bij ons.”

,,De resultaten zijn nog niet fantastisch’’, geeft de Amersfoorter ruiterlijk toe. ,,Maar dat is op dit moment niet het belangrijkste. We kijken naar de langere termijn en dat gaat naar verwachting. Als club moesten we professionaliseren en je ziet dat dat ook gebeurt.” De Wijs is blij met het initiatief van Berculo dat er die zaterdagmiddag een sponsormiddag georganiseerd wordt. ,,Dit vind ik nou een voorbeeld van een stap in professionalisering. Voor het team is het ook fijn. Naast de wedstrijdsponsors hebben we er met Floqz ook een sponsor bijgekregen die er voor zorgt dat nieuwe trainingssetjes erbij gekregen hebben. Ik vind dat het er, zeker op dit niveau, bij hoort dat je er óók tijdens de trainingen uniform bijloopt. Dat straalt wat uit.”


PRETTIG WERKEN De Wijs doet zijn verhaal vlak voor het duel tegen Vollingo. Hij kan het doen, want dit seizoen werkt hij met een uitgebreide staf. ,,Met Martijn van Versseveld en Sanne Berculo heb ik twee goede trainers naast me. We hebben ook een teammanager en er is een floormanager. Alles om het team is nu goed geregeld. Dat is prettig werken.” ,,We trainen drie keer per week ’s avonds en ook op de ochtend voor de thuiswedstrijden’’, vertelt de voormalige middenaanvaller vol trots. ,,Meer uren maken hoort er ook bij. We zitten nu op zo’n zeven uur teamtraining per week. Dat wij naar de topdivisie zijn gegaan had de regio echt nodig. Er loopt zoveel talent nodig, maar geen enkele club in de buurt speelde zo hoog. Wij zijn nu bezig om een netwerk op te bouwen, zodat er geen talent verloren gaat.” Anderhalf uur later stapt Keistad met een 3-0 nederlaag van het veld. Alleen in de tweede set kwam de thuisploeg heel dichtbij de winst. Meer zat er deze keer niet in. De Wijs baalde wel. ,,We missen op dit moment een aantal spelers vanwege blessures en ziekte. Daardoor zijn we nog wat wisselvallig. Maar je ziet de potentie al regelmatig terug. We komen wel aan onze punten, zodat we in de topdivisie blijven. Want dat is het belangrijkste.”