De kindambassadeurs van de Week van het Gehandicapte Kind
De kindambassadeurs van de Week van het Gehandicapte Kind Masja Stolk

Week van het Gehandicapte Kind gestart in Amersfoort

15 november 2021 om 17:30 Overig

AMERSFOORT Maandag startte de Week van het Gehandicapte Kind waarin stichting het Gehandicapte Kind aandacht vraagt voor de problematiek van kinderen met een handicap. Het thema van dit jaar is toekomstdromen. Tijdens de landelijke kick-off in Theater De Kamers in Amersfoort dansten kinderen met en zonder handicap samen een dromendans en onthulden de kinderambassadeurs van de stichting een graffiti-muurschildering (ontworpen en gemaakt door Caspar Cruse) met de toekomstdromen van de kinderen.

Tijdens de week wordt aandacht gevraagd voor de moeilijkheden waar kinderen met een handicap tegen aan kunnen lopen. Tegelijkertijd worden hun krachten en talenten benadrukt door diverse activiteiten en acties.

TOEKOMSTDROMEN Tijdens de opening werden resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de toekomstdromen van kinderen met een handicap. Alle informatie over het onderzoek en de resultaten zijn te vinden via www.gehandicaptekind.nl. Hier is ook meer te lezen over de invulling van de Week van het Gehandicapte Kind.