Rijtoer met Sinterklaas door heel Amersfoort

9 november 2021 om 10:09

p        1

AMERSFOORT Op 5 november besloot het Sint Nicolaas Comité om de geplande aankomst van Sinterklaas in de Eemhaven te annuleren. Zij gaven aan het niet verantwoord te vinden om een evenement zonder QR-code te organiseren. De nieuwe route is speciaal gemaakt om veilig en gezellig de Sint te onthalen, zonder dat een QR-code nodig is. Uiteraard gelden bij het evenement de coronaregels zoals vastgesteld door de Rijksoverheid. Geef elkaar de ruimte. Uiteraard is deze rijtoer onder voorbehoud van eventuele nieuwe of extra coronamaatregelen.


Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Wij vinden dit heel jammer maar respecteren uiteraard het besluit van het comité. Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk Amersfoortse kinderen Sinterklaas en zijn Pieten kunnen onthalen. Daarom hebben wij als gemeente besloten een alternatief voor dit onthaal van Sinterklaas te organiseren, als aanvulling op de activiteiten in Vathorst. De keuze is hierbij gevallen op een rijtoer door de stad. Uiteraard met veel doorloop omdat het nu niet verstandig is om lang met een grote groep mensen op één plek te staan. We zijn inmiddels begonnen met organiseren en het onthaal krijgt de komende dagen vorm. Wij mogen gelukkig een beroep doen op het voorwerk dat het comité heeft gedaan en pakken de organisatie verder over.”

De komende dagen krijgt de rijtoer verder vorm. Meer informatie over het evenement is de komende dagen op www.amersfoort.nl/sinterklaas te vinden. 


ANDERE ACTIVITEITEN Activiteiten rondom Sinterklaas zijn de komende tijd op meerdere plekken in de stad te vieren. Deze worden door hun eigen organiserende comités georganiseerd. Op 20 november komt Sinterklaas bijvoorbeeld naar Vathorst. Ook gaan kleinere activiteiten van SNC gewoon door. In Hooglanderveen is een kleurplatenactie: Sinterklaasfeest Hooglanderveen.