Afbeelding
Aysee Photography

Straatportretten met persoonlijke verhalen

8 november 2021 om 12:52


In Humans of Amersfoort leggen fotograaf Aylin van den Houten en journalist Lennah Koster een reeks eigenzinnige, bijzondere, opvallende, kleurrijke en alledaagse mensen uit Amersfoort vast.  

Aan Amersfoortse voorbijgangers wordt een persoonlijke vraag voorgelegd zoals; Waar worstel je op dit moment mee? Of; Wat heb je in jouw leven moeten overwinnen? Het biedt een kijkje in het leven van onze stadgenoten, die we dagelijks passeren. De foto's leggen de inwoners vast met oog voor demografische diversiteit en alledaagse straatmode. Het zijn de interviews met stadgenoten, meestal uit hun ruwste momenten, die het verhaal aangrijpend, inspirerend, verrassend of ontroerend maken. 

Aylin van den Houten en Lennah Koster raakten geïnspireerd door de Amerikaanse fotograaf en blogger Brandon Stanton, het brein achter het populaire Humans of New York.  


De serie Humans of Amersfoort wordt de komende weken gepubliceerd in De Stad Amersfoort.nl.

Guido, 58 jaar

,,De levensles die ik graag wil doorgeven is: Blijf altijd in je eigen idealen geloven.

Als kleine jongen was ik al bezig met de slootkant bij ons in de Polder te modelleren. De omgeving naar mijn eigen hand te zetten.

Ik ben landschapsarchitect geworden en gaan werken voor Prorail en Rijkswaterstaat. Sinds zes jaar zet mij als wijktuinman van het Soesterkwartier in voor een groener Amersfoort. Ik probeer mensen zoveel mogelijk te inspireren en te helpen om hun tuin te 'vergroenen' of samen met vrijwilligers het openbaar groen mooier te maken.

Mensen hebben vaak wel idealen, maar weten niet waar ze moeten beginnen en ook niet wanneer het voldoende is. Hoe ver moet je gaan? Vaak kan je een grote stap maken met slechts een kleine verandering. Ik geloof in: Goed voorbeeld, doet goed volgen. Ook al is het maar een klein beetje wat je doet, het kan voor een kettingreactie zorgen. Als ik nu door de wijk loop zie ik die reactie. Op verschillende plekken zie ik tuintjes die, met mijn hulp, groener zijn geworden."