Aangepaste regels rondom corona

8 november 2021 om 14:52

EEMHUIS In navolging van de meest recente persconferentie van het kabinet gelden in het Eemhuis met ingang van 6 november jl. nieuwe regels rondom de bestrijding van het coronavirus. Bezoekers van Kunsthal KAdE en volwassen cursisten van Scholen in de Kunst dienen in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs (QR-code) en identiteitskaart. Ook in KAdECafé blijft deze plicht bestaan en wordt uitgebreid met het terras. In de bibliotheek en bij Archief Eemland op de derde verdieping en de rest van het gebouw is dit niet nodig, maar is het dragen van een mondkapje wel verplicht.


Lezingenavond met kunstenaars Alfraji en Kensmil

KUNSTHAL KADE Het werk van kunstenaars Sadik Kwaish Alfraji en Natasja Kensmil door Kunsthal KAdE in parallelle solotentoonstellingen getoond: 'In Search of Lost Baghdad' van Alfraji en 'A Poison Tree' van Kensmil. Alfraji (lees ook het artikel links) tekent in een expressieve stijl zijn herinneringen en associaties aan Irak en reflecteert hiermee ook op zijn eigen migratie. Kensmil schildert eigentijdse ‘historieschilderijen’ met (beladen) motieven die verdichte beeldverhalen vormen.

Tijdens een speciale lezingenavond op donderdag 11 november van 19.00 tot 21.00 uur zijn beide kunstenaars aanwezig om in korte lezingen alles te vertellen over zichzelf, hun werkwijze en de verhalen achter de kunstwerken die in de tentoonstelling te zien zijn. Er is ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de kunstenaars. Na de lezingen kun je op je gemak de tentoonstellingen bekijken. De avond start in het KAdECafé waar directeur en tentoonstellingsmaker Robbert Roos een introductie op de tentoonstellingen zal geven. Tickets à 12,50 euro verkrijgbaar via: www.kunsthalkade.nl.


Eemkwartier: Van werk- naar broedplaats

ARCHIEF EEMLAND Wat hebben Prodent-tandpasta, Remia-bakvet en Dove-bodylotion met elkaar gemeen? Ze komen uit het Eemkwartier! Ontdek hoe het was om in het Eemkwartier te wonen, werken en ondernemen in de permanente expositie 'Van werk- tot broedplaats - Werken en wonen in het Eemkwartier'. De toegang is gratis. Voor meer informatie en actuele openingstijden: www.archiefeemland.nl.


Workshop: Verhalen vertellen

BIBLIOTHEEK Hoe maak je een verhaal beeldend, zodat de toehoorders het verhaal voor zich gaan zien? En hoe zorg je ervoor dat je het op een boeiende manier verteld? Bij deze actieve workshop ga je aan de slag met het vertellen van verhalen. De workshop Verhalen Vertellen wordt gegeven door verhalenverteller Aat van der Harst. Dinsdag 16 november in de Bibliotheek het Eemhuis van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: 12,50 euro. Tickets kun je bestellen via: www.bibliotheekeemland.nl.