Afbeelding
Aysee Photography

Straatportretten met persoonlijke verhalen

7 oktober 2021 om 10:34

Humans of Amersfoort

In Humans of Amersfoort leggen fotograaf Aylin van den Houten en journalist Lennah Koster een reeks eigenzinnige, bijzondere, opvallende, kleurrijke en alledaagse mensen uit Amersfoort vast.

Aan Amersfoortse voorbijgangers wordt een persoonlijke vraag voorgelegd zoals; Waar worstel je op dit moment mee? Of; Wat heb je in jouw leven moeten overwinnen? Het biedt een kijkje in het leven van onze stadgenoten, die we dagelijks passeren. De foto's leggen de inwoners vast met oog voor demografische diversiteit en alledaagse straatmode. Het zijn de interviews met stadgenoten, meestal uit hun ruwste momenten, die het verhaal aangrijpend, inspirerend, verrassend of ontroerend maken. 

Aylin van den Houten en Lennah Koster raakten geïnspireerd door de Amerikaanse fotograaf en blogger Brandon Stanton, het brein achter het populaire Humans of New York.


De serie Humans of Amersfoort wordt de komende vijftien weken gepubliceerd in De Stad Amersfoort.nl.



Floor, 37 jaar

Bij mijn oudste en jongste kind ben ik thuis bevallen, maar tijdens de bevalling van onze middelste zoon moest ik naar het ziekenhuis. Het was een enorm gevecht voor mij en mijn vriend om onze wensen er doorheen te krijgen. Voor je het weet krijg je van alles toegediend of staat je kamer vol witte jassen. Ze wilden zorgen dat de bevalling sneller ging, terwijl ik er juist de tijd voor wilde nemen en bevallen zonder medicatie. Ik heb het idee dat bevallen in het ziekenhuis steeds meer wordt gestimuleerd en vrouwen het gevoel hebben tijdens een bevalling heel afhankelijk van anderen te zijn. Mijn droom is om de opleiding tot verloskundige te gaan starten. Als ik over een aantal jaar zelf verloskundige ben wil ik vrouwen het gevoel geven dat ze het zelf kunnen. Ik hoop vrouwen te stimuleren om zoveel mogelijk op een natuurlijke manier te bevallen, in alle rust. 


[Humans of Amersfoort wordt wekelijks gepubliceerd in De Stad Amersfoort en is online te volgen via Facebook en Instagram #humansAmersfoort.