TREFPUNTJES

4 oktober 2021 om 09:15

SLOTVIERING H. KRUISKERK In de Heilig Kruiskerk zal op zondag 10 oktober om 14.00 uur de laatste plechtige Eucharistieviering worden gehouden. De viering wordt ondersteund door het Gemengd Koor, het Lief en Leedkoor, Luud van Loenhout, Ineke Opstal, Jetty en Piet van Nes en Herma van der Heijden, o.l.v. Theo Hoogenboom. Na de slotviering is er buiten koffie, thee en wat lekkers. Zaterdag 9 oktober is er van 11.00 tot 16.00 uur Open Huis, met elk heel uur een optreden van koorleden en/of musici. Iedereen welkom. Aanmelden voor Open Huis en slotviering is niet nodig.

THOMAS VAN KEMPEN Zaterdag 16 oktober is er van 10.30 tot 12.30 uur een inleiding door hoogleraar mystieke theologie Inigo Bocken (Leuven) over ‘Thomas van Kempen: de navolging van Christus’. Bocken is medewerker van het Titus Brandsma Instituut. Aansluitend is er, voor wie wil, een stadswandeling met Gerard Raven, oud-conservator van Museum Flehite. Opgave via secretariaatscc@gmail.com.

MET JEZUS AAN TAFEL Op vier woensdagochtenden (27/10, 3/11, 17/11, 24/11) van 10.00 tot 12.00 uur neemt de Amersfoortse theoloog Willem Klamer in de pastorie van de Xaveriuskerk belangstellenden mee naar een terugkerend thema in de evangelies: het samen eten. Onder de noemer ‘Met Jezus aan tafel’ wordt onderzocht wat de Bijbel met zijn eetverhalen wil zeggen, toen en nu. Bijdrage voor alle bijeenkomsten samen: twaalf euro. Aanmelden via secretariaatscc@gmail.com