De Huiskamer is een initiatief van AFC Quick 1890, het Ouderenfonds, sportparkmanager van SRO en Buurtsportcoach Amersfoort.
De Huiskamer is een initiatief van AFC Quick 1890, het Ouderenfonds, sportparkmanager van SRO en Buurtsportcoach Amersfoort. Aarnoud Bak

Huiskamer van Dorrestein van start

4 oktober 2021 om 14:17

Burgemeester Bolsius geeft startsein voor 55+ers 

AMERSFOORT De aftrap van de Huiskamer van Dorrestein was op donderdag 23 september. De Huiskamer is een initiatief van AFC Quick 1890, het Nationaal Ouderenfonds, de sportparkmanager van SRO en Buurtsportcoach Amersfoort.


Het doel van de Huiskamer van Dorrestein is om met beweegactiviteiten (zoals walking football) en sociale activiteiten (de derde helft) een ambiance op de vereniging te creëren waar 55+ers fit blijven en zich prettig voelen.


BELANG VAN BEWEGEN Onder toeziend oog van burgemeester Bolsius, die in zijn openingsspeech nog maar eens het belang van bewegen en het goed benutten van sportaccommodaties benadrukte, is er gewandeld, gefietst en walking football gespeeld.


MAATSCHAPPELIJKE ROL Ook voorzitter Gerard van der Werff van Quick weet dat je als vereniging toekomstbestendig bent als je ook een maatschappelijk rol vervult voor de wijk. ,,Natuurlijk is iedereen welkom bij onze mooie vereniging maar we richten ons met dit project speciaal op 55+ers, er wonen ook veel senioren in de omliggende wijken. Het is mooi als we voor deze mensen iets kunnen betekenen als Quick zijnde".


MEEDOEN OP DE DONDERDAG De Oldstars van FC Utrecht en van VV Hoogland waren te gast om ter plekke een demonstratie te geven. ,,Al met al was het een dag waar mooie en waardevolle verbindingen zijn gelegd. Voor iedereen die een keer mee wilt spelen, vanaf heden wordt er iedere donderdag om 10.00 uur walking football gespeeld op sportpark Dorrestein. Dit onder begeleiding van ervaren trainers die goed rekening houden met het fysieke aspect."


IDEEEN ZIJN WELKOM Voor ideeën rondom 'derde helft activiteiten' is een speciaal e-mailadres geopend: oldstars@afcquick1890.nl


ADRES AFC Quick 1890
De Huiskamer van Dorrestein
Dorresteinsesteeg 6
3817 GC Amersfoort