Eemkwartier: van werk naar broedplaats

4 oktober 2021 om 08:12

ARCHIEF EEMLAND Wat hebben Prodent-tandpasta, Remia-bakvet en Dove-bodylotion met elkaar gemeen? Ze komen uit het Eemkwartier! Ontdek hoe het was om in het Eemkwartier te wonen, werken en ondernemen in de permanente expositie 'Van werk- tot broedplaats - Werken en wonen in het Eemkwartier'. De toegang is gratis. Voor meer informatie en actuele openingstijden: www.archiefeemland.nl.


Diversiteitsweek

SCHOLEN IN DE KUNST Aan de Diversiteitsweek van 4 t/m 11 oktober doet ook het Eemhuis mee. Zo zijn beeldende cursisten van Scholen in de Kunst volop met dit thema aan de slag gegaan. En dat heeft geresulteerd in prachtige kunstwerken, die een week lang te zien zijn in Café Bruis, vierde verdieping. Kom het werk van grote en kleine kunstenaars bewonderen! De toegang is gratis; open van maandag t/m zaterdag.

Filosofisch Café

BIBIOTHEEK Op 11 oktober van 19.30 tot 21.30 uur is er weer een Filosofisch Café in het KAdECafé. Dit is deel 1 van een tweeluik. Psychiater Joop van Bon reflecteert op zijn boekenkast vol angst & hoop. Angst is een biologische prikkel om te vluchten, een psychische stoornis of een gevoel van onmacht bij grote gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt. Hoe kun je ernaar kijken en ermee omgaan? Van Bon wil in zijn inleiding juist die breedte beschouwen, en er ook filosofisch zijn licht op laten schijnen.

Instaprondleidingen

KADE Tijdens tentoonstelling 'Sadik Kwaish Alfraji en Natasja Kensmil' organiseert Kunsthal KAdE elke zondag van 11.00 – 12.00 uur een instaprondleiding. Deze rondleidingen zijn voor een breed publiek toegankelijk en gaan in op het verhaal achter de tentoonstelling, de thematiek en de deelnemende kunstenaars. Gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs. Meld je op tijd bij de balie, per rondleiding kunnen maximaal 10 personen mee.


Muzieksafari

SCHOLEN IN DE KUNST Wie gaat op zondag 31 oktober mee op ontdekkingstocht door de jungle van muziek? Ga op zoek naar trompetterende olifanten, fluitende vogels en fladderende vlinders. Als je ze gevonden hebt, kun je de instrumenten zelf ook proberen. Maak op een speelse manier kennis met allerlei muziekinstrumenten en hun geluiden. Daarnaast wordt het verhaal ‘Trompet voor Olifant' van Max Velthuijs voorgelezen. De safari is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en hun ouders. Inschrijven voor deze gratis reis kan via www.scholenindekunst.nl.

Walk &Talk

BIBIOTHEEK Je hebt vast wel een idee, een talent, een kunde, een hobby of een ambitie. Denk je er wel eens over daar inkomen mee te genereren als zelfstandige? Bij deze Walk & Talk geven deskundigen Joyce Hardeman en Marian Connotte van StartersHUB.nl tips en uitleg. Deze gratis bijeenkomst is 15 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis.