Nieuwe stadsdichter vandaag gekozen

31 augustus 2021 om 15:36

AMERSFOORT Wie wordt de zevende stadsdichter van Amersfoort? Theo Danes, Bart van Veen, Twan Vet óf Hugo Vos? Alle vier dragen ze vanavond in de hal van het Eemhuis gedichten voor, waarna de door het publiek uitgebrachte stemmen worden opgeteld bij de jurystemmen en de uitslag bekend wordt gemaakt. De nieuwe stadsdichter zal officieel benoemd worden door het Amersfoortse college van B en W. 


Beter en met meer vertrouwen Engels spreken

AMERSFOORT In buurthuis De Neng aan de Engweg beginnen vanaf 20 september de beproefde cursussen van talking ENGLISH voor beginners en (half)gevorderden.

Deelnemers volgen in een kleine groep lessen van een ervaren docent en (near)native speaker. De cursus wordt in meerdere steden georganiseerd. In de lessen leren deelnemers in een groep van zes tot tien personen in een ontspannen sfeer samen beter Engels spreken. Hierbij is er veel tijd en aandacht voor persoonlijk contact en feedback. Dat maakt de lessen effectief en leerzaam. 

De beginnerscursus A1 helpt deelnemers over de ‘spreekdrempel’ heen en ontwikkelt hun taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Vooral het dagelijks leven staat centraal (kennismaken, dagelijkse bezigheden, het weer, winkelen, gezondheid en reizen), zodat deelnemers hierover zonder blikken of blozen een gesprek kunnen voeren. De cursussen A2 en B1 brengen het niveau van het Engels naar een nog hoger niveau. Het uitbreiden van de woordenschat en het voeren van complexere gesprekken staan hierbij centraal.

Praktische informatie 10 lessen van 1,5 uur. Startdata: Conversatie Engels A1 (beginners): 20 september 2021. Conversatie Engels A2 (halfgevorderden): 20 september 2021. Conversatie Engels B1 (gevorderden): 22 september 2021. Locatie: Buurthuis De Neng, Engweg 7, 3828 CJ Amersfoort. Voor aanmelden en meer informatie: www.talkingenglish.nl of bel met 085-4019200.