Running bootcamp bij AV Triathlon is een uitdagende combinatie van een full body workout en hardlopen.
Running bootcamp bij AV Triathlon is een uitdagende combinatie van een full body workout en hardlopen. AV Triathlon

Samen sporten in de buitenlucht

2 september 2021 om 09:00 Zakelijk

AMERSFOORT Wie wil er nou niet net zo hard en soepel lopen als Femke Bol? De Olympisch kampioene op de 400 meter horden begon haar sportieve loopbaan bij sportvereniging AV Triathlon in Amersfoort. Daar kun je een goede basis leggen in de jeugdatletiek, om daarna tot op hoge leeftijd door te kunnen gaan met sporten: hardlopen, fietsen, wandelen, zwemmen óf de combinatie van sporten in triathlon.

September is de maand dat er weer nieuwe groepen starten. Samen trainen in een groep is niet alleen gezellig, het bevordert ook je vooruitgang doordat ervaren trainers voor de juiste dosering en trainingsbelasting zorgen.

RUNNING BOOTCAMP Running Bootcamp is erg populair en ook dat is mogelijk bij AV Triathlon. Er is een basiscursus van twaalf weken, te beginnen op 11 september. En een Pro groep, met een extra pittig programma, begint op 4 september.

CURSUS HARDLOPEN Wie al wat hardloopervaring heeft en de loopafstand wil vergroten naar 5 kilometer, kan meedoen aan de groep die op 4 september begint. Is die afstand geen probleem en wil je 10 kilometer ‘aan één stuk’ leren hardlopen, dan kun je op 25 september starten in de 10 km-opbouwgroep. Het einddoel: meedoen aan de Sylvestercross in Soest op 31 december.

NIVEAUGROEP Naast de cursussen kun je bij AV Triathlon ook in een reguliere niveaugroep meedoen. Er is een ruim aanbod aan trainingen, van beginners tot vergevorderd. Trainen kan op allerlei tijdstippen in de week, op verschillende locaties in Amersfoort en Leusden, op de atletiekbaan, op de weg en in het bos. Regelmatig zijn er tijdelijke trainingsgroepen die speciaal toewerken naar een bepaald evenement. Voor jongvolwassenen is er een hardloopgroep op dinsdagavond en zaterdagochtend.

WANDELSPORT Niet iedereen kan of wil hardlopen. Dan is sportief wandelen een goede optie. Sportief wandelen is niet hetzelfde als gewoon wandelen. Het verschil zit ‘m vooral in het tempo. Met sportief wandelen doorloop je alle facetten die je met hardlopen doorloopt, zoals een warming-up, een kern en de cooling down. Ook heb je bijvoorbeeld te maken met duurlopen, interval- en heuveltrainingen en groepswedstrijden. Het minimale tempo om mee te kunnen doen is vijf kilometer per uur zonder dat je problemen krijgt. Een paar keer meedoen om te kijken of het bevalt, is altijd mogelijk. Dat geldt ook voor nordic walking: de wandelsport waarbij de deelnemers poles gebruiken, de bekende wandelstokken.

MOUTAINBIKEN Een andere sport binnen AV Triathlon is mountainbiken. Hiervoor is veel belangstelling: de start to MTB cursus in oktober zit al vol. Wie het toch wil ervaren, kan een keer mee als gast of als introducee. Als introducee kom je één keer met iemand mee die regelmatig aan de MTB-trainingen meedoet. Gasten zijn leden of niet-leden. Als gast en niet-lid mag je drie keer meedoen aan een training. Een trainer heeft dan je niveau en conditie in kunnen schatten. Niet-leden besluiten na drie keer of ze lid worden van AV Triathlon. Meer weten en aanmelden? Kijk op www.avtriathlon.nl/welkom..

Dit artikel wordt aangeboden door AV Triathlon.