SD95 teameigenaar Scott Deroue (midden) met de talentvolle coureurs Jaylen Korporaal (op de motor) en Levi Flier.
SD95 teameigenaar Scott Deroue (midden) met de talentvolle coureurs Jaylen Korporaal (op de motor) en Levi Flier. SD95

Scott Deroue vindt nieuwe uitdaging met zijn kersverse raceteam

13 augustus 2021 om 16:00 Overig

AMERSFOORT De TT Junior Track in Assen vormt zaterdag het decor voor de start van de Nederlandse editie van de FIM MiniGP World Series. Ex-motorcoureur Scott Deroue komt met zijn kersverse raceteam SD95 by Facility Service ook aan de start.

Deroue gaat met de 11-jarige Jaylen Korporaal en de 10-jarige Levi Flier van start in dit nieuwe kampioenschap. De raceserie is onderdeel van het Road to MotoGP programma van Dorna. 

De in Amersfoort woonachtige Scott Deroue was naast zijn actieve carrière al bezig met het coachen van jonge rijders. De afgelopen jaren was Deroue al de begeleider van Jaylen Korporaal en Levi Flier. Toen de nieuwe FIM MiniGP World Series werd gepresenteerd, was dit het moment voor Deroue om zijn eigen team op te starten en aan deze nieuwe competitie deel te nemen. Het doel van Deroue is om jonge rijders te helpen en het niveau van de talenten in Nederland naar een hoger niveau te tillen. De 11-jarige Korporaal en de 10-jarige Flier zijn de eerste coureurs van SD95 by Facility Service.

BESTE DRIE De FIM MiniGP World Series valt onder het opleidingsprogramma van Dorna (organisator van de MotoGP). Er wordt door jonge coureurs van 10 tot en met 14 jaar geracet met identieke Ohvale GP-0 160cc motoren. In verschillende landen in Europa wordt er in deze periode de landelijke competitie gehouden. De beste drie rijders van ieder nationaal kampioenschap plaatsen zich voor de finale van de FIM MiniGP World Series, die van 9 tot en met 11 november verreden wordt in Valencia tijdens de MotoGP.

OVERWINNINGEN Zowel Korporaal als Flier hebben ondanks hun jonge leeftijd al de nodige prestaties neergezet. Jaylen Korporaal werd in 2019 tweede bij de Junior-A pocketbike klasse van de RAP Holland en vorig jaar was hij de beste in de Junior-B klasse van de KNMV. Op dit moment gaat de coureur uit Rotterdam aan de leiding in het Italiaanse Coppa Italia 110 kampioenschap. In deze competitie wordt er gereden met Ohvale 110cc motoren. Ook Levi Flier heeft ook al titels achter zijn naam, want hij werd vorig jaar kampioen in de Junior-A klasse. Dit jaar is Flier met vier overwinningen nog ongeslagen in het Nederlandse Ohvale 110 kampioenschap.

Mijn doel is om jonge rijders te helpen en de wegracesport naar een hoger niveau te helpen

In Nederland organiseert RAP Holland de FIM MiniGP World Series. Zaterdag is de allereerste race van dit nieuwe kampioenschap op de TT Junior Track in Assen. Iedere racedag van de MiniGP bestaat na de trainingen en kwalificaties uit twee races. Publiek heeft gratis toegang op vertoon met een geldige QR-code van de Corona Check App.

Na de races in Assen zal de Nederlandse FIM MiniGP World Series nog racen in Lelystad (28 augustus), Vledderveen (25 september) en Spa Francorchamps (17-18 oktober). De beste drie rijders uit de Nederlandse competitie plaatsen zich na de acht races voor de finaleronde in Valencia.

ERG GAAF De 25-jarige Scott Deroue, die dit jaar na vier seizoenen in de World Supersport300 te hebben gereden afscheid nam van de motorsport op hoog niveau, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. ,,Ik vind het erg gaaf dat ik mijn eigen team in de MiniGP World Series kan presenteren. Ik vind de opzet van dit kampioenschap heel tof en ik heb met mijn team een plan voor meerdere jaren. Mijn doel is om jonge rijders te helpen en de wegracesport naar een hoger niveau te helpen. Ik coach Jaylen en Levi al meerdere jaren en het klikt gewoon. Dit weekend gaan we in Assen beginnen. Beide rijders hebben nog maar weinig met een Ohvale 160 gereden en de Pirelli banden zijn voor hen compleet nieuw. Maar gezien het talent van Jaylen en Levi heb ik er alle vertrouwen in dat ze goed gaan presteren,” aldus de kersverse teameigenaar Scott Deroue.