Vacatures vrijwilligers Indebuurt033

6 juli 2021 om 13:22

AMERSFOORT Indebuurt033 zoekt vrijwilligers voor de volgende functies:

Kletstante Voor een 81-jarige eenzame dame zoeken we een dame, die het leuk vindt om wekelijks een kletspraatje met haar te maken. Tijdens een korte wandeling, ritje met de taxi naar de stad of samen een boodschap doen. (Vacature: 2222)

ICT handigheid Speel-O-theek Eemland zoekt iemand met kennis van computers en netwerksystemen zo nu en dan te helpen. Voornamelijk met Access2010 en Office. Beschik jij over de kennis die zij niet hebben en mogen ze jou dan af en toe bellen met vragen? (Vacature: 1991)

Voorzitter Vereniging voor mensen met Constitutioneel Eczeem staat klaar voor mensen met deze aandoening door middel van voorlichting, het organiseren van lotgenotencontact en het doen van belangenbehartiging. Ben jij de voorzitter die ze nodig hebben? (Vacature: 1477)

Een fijne dag Het Dagcentrum van Silverein zoekt een enthousiaste vrijwilliger, die het leuk vindt om (samen met de medewerkers) cliënten een gezellige dag te bezorgen. Zoals helpen bij de koffiemomenten, maaltijden en de (creatieve) activiteiten.
(Vacature: 1379)

Jongerencoach Coach&Co is een coachingsproject van SOVEE. Het zoekt mensen die de kwaliteiten in een jongere ziet en wil stimuleren om zelf sturing te geven aan zijn/haar toekomst. Als coach ben jij een soort maatje, die aandacht geeft, hulp biedt, maar ook leuke dingen met de jongere onderneemt. (Vacature: 1004)

Natuuractiviteit begeleider Ben jij zelf graag buiten en vind jij het leuk om anderen ook te helpen om te genieten van de natuur? WijkNME Beekdal organiseert natuuractiviteiten voor kinderen en ouderen uit de wijken rondom het Beekdal. Kom verschillende natuuractiviteiten begeleiden! (Vacature: 2648) 


Interesse in één van deze functies of ander vrijwilligerswerk? Kijk op de Vrijwilligersvacaturebank: https://vrijwilligers.indebuurt033.nl/ of bel 033 204 8677. Heb je hulp nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk, maak dan een afspraak bij een informatiewinkel. Kijk voor locaties en openingstijden op www.indebuurt033.nl/informatiewinkels. De RIVM regels worden in acht genomen. 


Nieuw beheerplan Bosgebied Berg

AMERSFOORT In 2019 liep het Integraal Beheerplan Bosgebied Berg voor de bosgebieden Klein Zwitserland, Stichtse Rotonde, Belgenmonument en Prins Frederiklaan af. Ook voor het bosgebied Bokkeduinen was een nieuw beheerplan nodig. 


In 2020 werkte de gemeente daarom samen met een werkgroep van zestien bewoners en belanghebbenden aan een nieuw beheerplan. Dat is vanaf nu te downloaden op www.amersfoort.nl/beheerplanbosberg. ,,Met het nieuwe beheerplan zorgen we voor duurzaam beheer van het bosgebied Berg, in ieder geval voor de komende achttien jaar", laat wethouder Klimaatadaptatie en Groen, Kees Kraanen weten. 




Wethouder Klimaatadaptatie en Groen, Kees Kraanen: ,,Amersfoort is een prachtig groene gemeente en vanuit de hele regio komen mensen graag naar onze bossen om van de natuur te genieten. Bossen zijn goed voor de luchtkwaliteit en biodiversiteit. Steden met veel groen zijn bovendien beter in staat zich aan te passen aan klimaatverandering. Bos is dus ontzettend waardevol voor de stad. Met het nieuwe beheerplan zorgen we voor duurzaam beheer van het bosgebied Berg, in ieder geval voor de komende achttien jaar.”

Zowel het beheerplan zelf als de manier waarop het tot stand kwam, zijn bijzonder te noemen aldus de gemeente. ,,De intensieve samenwerking tussen gemeente en inwoners als basis voor langjarig beheer, is niet gebruikelijk in Nederland. Ook is iedere Amersfoorter van harte welkom bij de uitvoering van het beheerplan. Daarvoor richt de gemeente onder andere een ‘handen-uit-de-mouwen-werkgroep’ op. Daarnaast wil zij het beheer elk jaar toelichten tijdens een wandeling door het bos voor geïnteresseerden.”