Burgemeester Lucas Bolsius ontvangt het eerste exemplaar van het CJVV jubileumboek en reikte de Stadsoorkonde uit aan voorzitter Peter Coenen.
Burgemeester Lucas Bolsius ontvangt het eerste exemplaar van het CJVV jubileumboek en reikte de Stadsoorkonde uit aan voorzitter Peter Coenen. Arie Cijfer

Boekpresentatie jubileum CJVV

6 juli 2021 om 13:04

Eerste jubileum-boek voor burgemeester Bolsius

AMERSFOORT Twee keer eerder moest de presentatie van het CJVV 100 jaar jubileumboek wegens nieuwe corona maatregelen op het laatste moment worden afgelast, maar afgelopen zaterdag was het dan toch eindelijk zover. Op sportpark Vermeerkwartier werd het eerste exemplaar officieel aan burgemeester Lucas Bolsius aangeboden, die op zijn beurt een officiële Stadsoorkonde aan CJVV voorzitter Peter Coenen overhandigde. 

Dit naar aanleiding van de maatschappelijke betrokkenheid voor de stad. De club was de eerste in Amersfoort die serieus aan de slag ging met vrouwenvoetbal en deelnam aan de KNVB Vrouwenvoetbal competitie. In 1987 startte CJVV met voetbal voor mensen met een beperking; het G-voetbal. Daarnaast organiseren zij sporten voor kwetsbare mensen in de regio Amersfoort met projecten als ‘Live Goals’.


,,In haar lange historie heeft CJVV altijd laten zien dat de vereniging goed geworteld is in de Amersfoortse samenleving”, verklaart burgemeester Bolsius. ,,Toch heeft de vereniging zich een aantal keer moeten heruitvinden omdat die samenleving verandert. En dat is een knappe prestatie waarvoor ik veel waardering heb. Op zo’n fundament ligt er een fantastische toekomst voor de club!” Met het toekennen van een Stadsoorkonde aan CJVV drukt het college van B&W grote waardering uit voor de jarenlange inzet van het bestuur en alle vrijwilligers van de voetbalvereniging. 

Op 20 maart bestond CJVV precies 100 jaar. Destijds konden de festiviteiten wegens corona niet plaatsvinden. Ook de officiële presentatie van het jubileumboek werd uitgesteld. Een redactiecommissie van CJVV heeft in ruim anderhalf jaar van research, schrijven, selecteren en gesprekken met coryfeeën een prachtig uitgevoerd boek vervaardigd. De hele historie van de voetbalclub vanaf 20 maart 1920 wordt in beeld gebracht en beschreven. In tweehonderd pagina’s full color met circa 250 foto’s en afbeeldingen wordt de geschiedenis en ontwikkeling van de club in beeld gebracht. Het resultaat mag er zijn, zo vond ook burgemeester Bolsius. In zijn dankwoord refereerde hij onder andere aan de voortrekkersrol die CJVV speelde en speelt bijvoorbeeld bij het vrouwenvoetbal, G-voetbal voor mensen met een beperking en Life Goals voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het boek zelf vond direct gretig aftrek bij de beperkte groep genodigden.

Het verlengen van het sponsorcontract met Bouwbedrijf Schoonderbeek maakte het feest voor de Amersfoortse voetbalclub compleet. Na afloop van de boekpresentatie was het de beurt aan hoofdsponsor van CJVV, Bouwbedrijf Schoonderbeek. Peter Coenen en directeur Evert Schoonderbeek ondertekenden het nieuwe sponsorcontract. Schoonderbeek ondersteunt de club uit het Vermeerkwartier al sinds 2016. Coenen benadrukte in zijn dankwoord de grote waarde van het bouwbedrijf voor de club als geheel. Want het bouwbedrijf toonde zich ook zeer betrokken bij het G-voetbal van CJVV. De sponsor kon vanaf het hoger gelegen CJVV-terras volgen hoe het door hem gesponsorde standaardteam met 3-2 van Roda'46 uit Leusden won. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding