Archiefbeeld van Femke Bol
Archiefbeeld van Femke Bol Rinus van Denderen

Femke Bol verbetert wederom nieuw Nederlands record

6 juli 2021 om 11:48

AMERSFOORT/STOCKHOLM De Amersfoortse Femke Bol heeft zondag het Nederlandse record op de 400 meter horden met bijna een hele seconde verbeterd. Waar ze dit donderdag ook al deed, toen met een tijd van 53,33 seconden, rende ze de afstand nu in 52,37 seconden.

Bol startte sterk in de Zweedse hoofdstad en bleef aan de leiding. Op een tweede en derde plek liet zij de Amerikaanse Shamier Little en de Oekraïense Anna Ryzhykova achter zich. 


Meer dan vierhonderd deelnemers aan Triathlon Vathorst

AMERSFOORT Ewerdt Heideman en Smulders AV waren zondag aanwezig bij de tweede Triathlon in Vathorst. Veel deelnemers, meer dan vierhonderd deze editie, waren blij dat er weer gesport kon worden. De uitslagen en meer foto’s en filmpjes zijn te vinden op de deelnemerspagina. ,,We kijken als organisatie terug op een geslaagde tweede editie. Hopelijk de volgende editie met publiek”, schreef de organisatie van de Triathlon. 

w        [Bekijk de video op De Stad Amersfoort.nl. 


Corderius College kampioen Retorica Benelux debatcompetitie

AMERSFOORT Rik Manuel (vwo 5) en Luc van den Bos (vwo 5), twee enthousiaste debaters van het debatteam van het Corderius College Amersfoort, werden zaterdag uitgeroepen tot kampioen Retorica 2021 tijdens de finale van de Benelux Debatcompetitie. In deze competitie, georganiseerd door de Debatunie, gaan middelbare scholieren uit de Benelux de strijd met elkaar aan op het gebied van debatteren en retorica. De debaters van het Corderius College bleken dit jaar zeer succesvol in het speechen. Ze wisten de jury te overtuigen van Famke Louise als potentiële minister-president, en maakten zij zich sterk voor het uitbannen van de hoofdzonde hebzucht.