Het nieuwe Stadsterras 2021
Het nieuwe Stadsterras 2021 SmuldersAV/Ewerdt Heideman

Het Nieuwe Stadsterras geopend

6 juli 2021 om 15:29

AMERSFOORT Het Nieuwe Stadsterras is weer geopend. Vanaf 1 juli t/m 29 augustus is het Oliemolenhofterrein in de Nieuwe Stad voor de tweede keer op rij omgetoverd in een zomers terras.


Het Nieuwe Stadsterras zal geheel volgens de richtlijnen van het RIVM gerealiseerd worden. ,,Iedereen moet zich veilig voelen en de gezondheid van bezoekers en crew staat voorop. Hiervoor vragen wij jullie om goed je goed aan de maatregelen te houden; was je vieze handjes bij onze entree, houd 1,5 meter afstand van je medemens (behalve je lief) en blijf lekker thuis als je je niet goed voelt. Als iedereen zich hieraan houdt, is er straks weer meer mogelijk", meldt de organisatie.

Reserveren is niet nodig, als je met minder dan tien personen bent. Aanmelden kan bij de poort van het terras. Wel mogen er maar maximaal vier personen aan een tafel zitten.

Het Nieuwe Stadsterras is iedere woensdag t/m zondag geopend. 

w        Ewerdt Heideman maakte, in samenwerking met Smulders AV, een video voor De Stad Amersfoort.nl. 


Terrassen in het weekend uur langer open bij mooi weer 

[AMERSFOORT Op vrijdag- en zaterdagavonden in de periode tot 30 september hebben horecaondernemers in de binnenstad - inclusief het Eemplein en Oliemolenkwartier - bij een temperatuur van 25 graden of hoger de mogelijkheid om hun terras een uur langer open te houden (tot 2.00 uur). De 25-graden-plusregeling geldt niet voor terrassen buiten die gebieden.

Het is niet toegestaan muziek vanuit het horecabedrijf op het terras ten gehore te brengen, verduidelijkt de gemeente in een persbericht. ,,Bij overmatige overlast of verstoring van de openbare orde kan de politie het terras onmiddellijk sluiten. Onder overmatige overlast wordt niet verstaan het normale geluid dat pratende terrasbezoekers produceren, maar wel schreeuwen, het laten draaien van motoren etc.” 








Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding