TREFPUNTJES

5 juli 2021 om 09:55


ZOMERSERIE ORGELCONCERTEN Rien Donkersloot geeft vanavond het eerste concert in de zomerserie orgelconcerten op beide orgels van de Sint-Joriskerk. Op het programma staan werken van Susato, Distler, Andriessen, Peeters, Franck en Hindemith en improvisaties op hoofd- en koororgel. Volgende week woensdag, 14 juli, is het de beurt aan Willeke Smits. Op het programma staan werken van Sweelinck, Pachelbel, Distler, Steigleder, Böhm en Johann Sebastian Bach. Willeke Smits is organist van de Hooglandse Kerk in Leiden. Aanvang van de zomerserie orgelconcerten is 20.00 uur, toegang 10,00 euro (inclusief koffie of thee vooraf en na afloop.) 

BOEKENMARKT Zaterdag 17 juli houdt inloophuis De Ontmoeting (Bekroning 2), na het opheffen van de meeste coronamaatregelen, weer een boekenmarkt van 10.00 uur tot 14.00 uur. Met de opbrengst worden de activiteiten van het inloophuis bekostigd.

EXPOSITIES In 2021 staat Amersfoort in het teken van het thema ‘Ode aan het landschap'. De Sint-Joriskerk verzorgt tot en met 16 oktober (11.00 tot 17.00 uur) een toeristische zomeropenstelling met vier verschillende exposities rondom het thema, die in de kerk te bezichtigen zijn. Titels van de exposities zijn ‘Ode aan de schepping', ‘Paradijs', ‘De natuur' en ‘See beyond’. Kunststijlen en -technieken variëren per expositie. Tot twaalf jaar zijn de exposities gratis.