Vacatures vrijwilligers Indebuurt033

29 juni 2021 om 12:48

AMERSFOORT Indebuurt033 zoekt vrijwilligers voor de volgende functies:

Straatambassadeur Wil jij dat iedereen zich gezien voelt, iedereen welkom en thuis laten voelen in de buurt? Word dan straatambassadeur in Vathorst, Hooglanderveen of Amersfoort Zuid. (Vacatures: 2911 en 2621)

Stuurgroep Straatambassadeur Wil jij meedenken hoe we de Straatambassadeurs nog beter op de kaart kunnen zetten? Denk aan activiteiten, wervingsacties of bijeenkomsten organiseren. Meld je dan aan voor de stuurgroep. (Vacature: 2912)

Op visite Op de Eemhorst, een woon-zorgboerderij, wonen ouderen met geheugenproblemen. Een aantal bewoners zou graag bezoek ontvangen. Gewoon om een praatje te maken, samen wat te drinken of een blokje om te lopen. Ben jij diegene? (Vacature: 2918)

Buurtbestuurder Word jij enthousiast van samenwerken en verbinden? Heb jij oog voor anderen en weet jij met een helikopterblik naar jouw wijk te kijken? Maak dan kennis met het Buurtbestuur VathetVeen! (Vacature: 2905)

Sponsorwerver Ben jij iemand die makkelijk iets voor elkaar krijgt? Kom dan meehelpen om geldbedragen in te zamelen voor PlusBus033. Hiermee kunnen ze ouderen een mooie dag en nieuwe contacten blijven bezorgen. (Vacature: 1636)

Ziekenhuisbezoek begeleiding Soms moet één van onze bewoners met dementie van Lyvore naar het ziekenhuis voor een afspraak. Niet iedereen heeft familie en/of familie in de buurt. Kunnen we op zo'n moment een keer een beroep op jou doen? (Vacature: 1349)  

Interesse in één van deze functies of ander vrijwilligerswerk? Kijk op de Vrijwilligersvacaturebank: https://vrijwilligers.indebuurt033.nl/ of bel 033 204 8677. Heb je hulp nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk, maak dan een afspraak bij een informatiewinkel. Kijk voor locaties en openingstijden op www.indebuurt033.nl/informatiewinkels. De RIVM regels worden in acht genomen.


Video herdenking actie '44.000 namen' online

AMERSFOORT Zes Amersfoortse vrouwen hielden vorige week een herdenking voor de actie ‘44.000 Namen' van organisatie MiGreat en herdachten mensen die zijn gevlucht en omkwamen aan de Europese grenzen. Eerder sprak De Stad Amersfoort al met Dagmar Holtman, Diggy Dex en Semir Abduselam over de herdenking. Naast Amersfoort waren er herdenkingen in Utrecht, Amsterdam, Groningen, Bennekom, Den Haag, Polen, Roemenië en Griekenland. Dagmar Holtman, organisator van de herdenking in Amersfoort, vertelt wat haar beweegt om deze actie te organiseren: ,,Ik zag de 4 mei-lezing van Roxane van Iperen, waarin ze de vraag stelt ‘Wist je ervan?' In haar speech had dat betrekking op gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, maar ook nu vinden er verschikkingen plaats, en wel aan de Europese grenzen." Bekijk de video van Ewerdt Heideman, in samenwerking met Smulders AV, op De Stad Amersfoort.nl. 

  

Met dank aan het hardvochtige Europese asiel- en immigratiebeleid. Moeders, vaders, zoons en dochters verdrinken, worden vermoord of raken vermist. In 2019 ben ik op Lesbos geweest om daar in een vluchtelingenkamp te helpen en sindsdien ben ik ervan overtuigd dat wij als welvarende wereldburgers de plicht hebben om te zorgen dat iedereen in veiligheid kan leven.”