Mirror | Mirror - Reflect yourself!

28 juni 2021 om 09:48

KUNSTHAL KADE In de (familie)tentoonstelling Mirror | Mirror kan de bezoeker zich verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling. Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie. Aan de hand van kunsthistorische, verhalende en wetenschappelijke invalshoeken worden bezoekers in Kunsthal KAdE uitgenodigd deze reflectie te onderzoeken. Te zien tot en met 29 augustus.

Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar is er op 21 juli en 4 augustus van 11.00 tot 12.00 uur een ‘verboden voor ouders’ rondleiding. Daarin gaan ze samen met een museumdocent de spiegeltentoonstelling ontdekken. Kosten: 2,00 euro per kind. Aanmelden via: boekingen@kunsthalkade.nl.


Schilderworkshop 'en plein air'

MONDRIAANHUIS Altijd al eens willen schilderen in de buitenlucht? Dat kan op vrijdag 9 juli van 10.00 tot 12.30 uur. Dan verzorgt het Mondriaanhuis een exclusieve schilderworkshop 'en plein air'. Tijdens deze workshop voor volwassenen breng je samen met de museumdocent eerst een kort bezoek aan de tentoonstelling 'Ode aan het landschap' in het museum (zie het artikel links). Daarna ga je met ezel en schildergerei naar buiten en zoek je een mooi plekje in het historische centrum van de stad. Kosten: 24,50 euro (incl. materialen). Aanmelden via: www.mondriaanhuis.nl.


Topstukken uit museumcollectie

FLEHITE Portretten van hooggeplaatste heren uit vervlogen tijden, religieuze kunst uit de Sint-Joriskerk én meesterwerken van Amersfoortse schilders als Jacob van Campen, Matthias Withoos, Caspar van Van Wittel en Hendrik Jan Wolter. Museum Flehite presenteert t/m 21 november deze topstukken uit eigen collectie.


Onder de loep

ELLEBOOGKERK Vijf beeldend kunstenaars laten zien waar zij mee bezig zijn. Hun kinderen hebben eveneens het pad van de kunsten gekozen. Onder de titel ‘Onder de loep' tonen zij aan het publiek hoe zo'n relatie kan uitpakken. Deze expositie is te zien van 9 t/m 18 juli in de Elleboogkerk. De monumentale kerk aan de Langegracht in momenteel in gebruik als pop-up-locatie In de Elleboog, met telkens wisselende exposities en activiteiten.


Laatste weken: Equilibrium

MONDRIAANHUIS De kunstenaars Elise van der Linden en Henriëtte van 't Hoog hebben zich laten inspireren door Mondriaans zoektocht naar evenwicht. Beiden hebben in het Mondriaanhuis een expositieruimte geheel naar hun eigen hand gezet. Daarbij hebben zij ook gezocht naar wisselwerking tussen elkaars werk. ‘Equilibrium' is nog te zien t/m 18 juli.