Astrid Wassenaar, directeur Dierenpark Amersfoort, en Gert Koudijs, voorzitter av Altis, te midden van veel Altis pupillen.
Astrid Wassenaar, directeur Dierenpark Amersfoort, en Gert Koudijs, voorzitter av Altis, te midden van veel Altis pupillen. Altis Jubileumcommissie

'Altis is volop in beweging'

22 juni 2021 om 07:04

Atletiekvereni-ging Altis: zestig jaar jong

AMERSFOORT De oprichtingsvergadering van atletiekvereniging Altis vond plaats op vrijdagavond 1 december 1961 in zalencentrum De Amershof. Wim van Essen was initiatiefnemer en stuwende kracht. Gerard Wijnands werd de eerste voorzitter. De club ging van start met vijftig leden. Anno 2021 is de nu 60-jarige atletiekvereniging fitter dan ooit en in goede gezondheid!


Atletiekvereniging Altis is in alle opzichten een gezonde en bloeiende vereniging. Met bijna 1200 leden die actief zijn met atletiek, loopsport, sportief wandelen en aangepast sporten. Voor de meeste activiteiten is het eigen clubhuis bij atletiekbaan Schothorst de uitvalsbasis. Maar trainingen vinden ook plaats in bos Birkhoven, Den Treek en langs verschillende trailparcoursen in de regio. Iedere dag in de week is er wel een training of activiteit voor de pupillen vanaf 6 jaar tot en met de senioren en masters tot in de 80. Altis-voorzitter Gert Koudijs: ,,Gezondheid en bewegen zijn belangrijke begrippen bij ons. Al onze activiteiten staan in dat teken. Daarbij zijn we als vereniging ook zelf gezond. We hebben een sterke financiële positie en een groot aantal vrijwilligers die zorgen voor continuïteit en kwaliteit bij al onze trainingen, wedstrijden en overige activiteiten. Dat willen we de komende jaren gaan uitbreiden. Als sportvereniging zijn we een maatschappelijke organisatie. In samenwerking met partners willen we nog meer Amersfoorters in beweging krijgen."


DIERENPARK AMERSFOORT Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepelen, kunnen er allerlei jubileumactiviteiten georganiseerd worden. Eind mei werd afgetrapt met een online jubileumquiz. Zo’n veertig teams beantwoordden vragen over het heden en verleden van de vereniging, over Amersfoort en over Dierenpark Amersfoort. Altis heeft het Dierenpark 'geadopteerd' voor al haar jubileumactiviteiten. De komende tijd wordt zoveel mogelijk geld opgehaald om het Dierenpark te steunen. Afgelopen zaterdag werd in het bijzijn van Astrid Wassenaar, directeur Dierenpark Amersfoort, op atletiekbaan Schothorst, een sponsorbord onthuld; een mooi startmoment van de samenwerking tussen Altis en het Dierenpark.


OPEN DAG Belangstellenden zijn zaterdag 4 september welkom op atletiekbaan Schothorst. Dat wordt een Sport Fun Feestdag voor alle Altis-leden met onder meer een obstacle run en een sponsorloop. Die dag vindt ook de Hexathlon plaats, een estafetteloop tussen de zes atletiekverenigingen in de regio Eemland, met atletiekbaan Schothorst als etappeplaats. Bijzonder wordt ook het Nederlands Kampioenschap Atletiek Junioren van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september. Drie dagen topsport op atletiekbaan Schothorst. Waarbij publiek weer als vanouds welkom is!
[Meer weten? Kijk op www.altis.nl of volg de club op Facebook.