Afbeelding
AS Media

Voetbalsup-porters vieren feest bij de Stier

22 juni 2021 om 14:23

AMERSFOORT Oranjesupporters vierden maandagavond opnieuw feest bij de rotonde met de Stier aan de Kamp/Vlierbeeksingel. Op fietsen, scooters en in auto’s redenen de supporters al toeterend rondjes om de rotonde na de 3-0 overwinning van Nederland op Noord-Macedonië.

Ook werden er rookbommen en vuurwerk afgestoken en sommige aanwezigen klommen op de stier. De politie hield enkel een oogje in het zeil en het kwam niet tot ingrijpen.


Zaak fatale brand moet overgedaan

AMERSFOORT (ANP) De zaak tegen een vrouw uit Amersfoort vanwege brandstichting waarbij haar elfjarige halfzusje om het leven kwam, moet worden overgedaan. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat bewijs in de zaak niet rechtmatig was verkregen. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden moet de zaak opnieuw behandelen.
In december 2017 kreeg de destijds 28-jarige verdachte zeven jaar celstraf en tbs vanwege de brand. Volgens de Hoge Raad is de belastende verklaring van de vrouw onrechtmatig afgenomen. Ze werd in de pauze van een regulier politieverhoor uitgehoord op een luchtplaats door een agent die deed alsof hij ook een gedetineerde was. Lees meer over deze uitspraak op De Stad Amersfoort.nl.


De Hoge Raad oordeelde dinsdag dat het niet begrijpelijk is waarom het hof deze methode eerder goedkeurde. Er zou te veel inbreuk op de verklaringsvrijheid zijn gedaan. Het gesprek was ook niet officieel vastgelegd, de advocaat van de verdachte was er niet bij en de agent had niet laten weten dat die een politieambtenaar was.

Afbeelding
Afbeelding