Afbeelding
Luciano de Graaf

Man uit Hoevelaken overleden bij ernstig ongeluk

15 juni 2021 om 14:18

AMERSFOORT Bij een ongeluk op de Verbindingsweg in Amersfoort is maandagochtend een 56-jarige man overleden. De Hoevelaker zat in een borstelmachine/veegwagen, toen deze rond 8.00 uur in botsing kwam met een bestelbus.


Na het ongeluk kwamen diverse hulpdiensten naar de Verbindingsweg. Zo werd een traumahelikopter ingeschakeld, maar de hulp mocht niet meer baten. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.


Aantal inbraken gestegen met 182 procent

AMERSFOORT (ANP) Sinds de versoepelingen rondom corona nam het aantal inbraken in een kleine twee maanden met 36 procent toe. Na maanden van spectaculaire dalingen lijken de criminelen met een inhaalslag bezig te zijn.

,,Als de trend doorzet, dan wordt het alleen maar erger en gaan we langzaamaan naar het aantal woninginbraken van voor de coronapandemieā€, voorziet Sybren van der Velden, projectleider woninginbraak van de Nationale Politie. De InbraakBarometer van verzekeraar Interpolis toont dat niet overal in ons land criminelen weer actief zijn. ,,Met name de provincie Utrecht springt er met een stijging van maar liefst 182 procent uit", constateert Youri van der Avoird van de verzekeraar.

Afbeelding