Afbeelding
A-Dance

A-Dance van Adam Woods 20 jaar

15 juni 2021 om 12:41

'Groots vieren'

AMERSFOORT Twintig jaar geleden stond bij de start van zijn dans- en sportstudio zijn initiaal als basis van het beste wat je kan bereiken. De A van Adam en ook van Amersfoort werd zo de A van A-dance.


Adam Woods is een liefhebber van dansen. Zijn opleiding aan het CIOS in Herenveen verschafte hem de basis om sportlessen te geven. Eerst bij sportscholen en al snel startte hij zelf een avontuur als zelfstandige.
En terwijl heel wat mensen bij uitgaanscentrum Starlight in Nijkerkerveen terugdenken met jeugdsentiment lag daar voor Woods een van zijn eerste opdrachten. Hij bracht er wekelijks dansers op het podium. Al gauw volgden daarop festivals en bedrijfsfeesten.
In samenwerking met de opleiding Sport en Bewegen aan het MBO Amersfoort te Bokkeduinen ging Woods aan alle eerstejaars daar dansles geven. Woods: „Ik wist als geen ander hoe uitdagend het is een nieuwe generatie in de maat te moeten laten dansen. Leerlingen komen de eerste weken veelal onzeker en bedenkelijk binnen in de les. Maar aan het eind van het seizoen staan ze trots en vol overgave een demonstratie weg te geven.” Nog steeds geeft A-dance op het MBO en andere scholen met een groot team dansles.


VAN BEKKUM De ambities van danser, sporter en ondernemer Woods bleven groeien en zo kwam een eigen locatie in zicht. Samen met Marit van Beek werd dans en martial arts samengevoegd in de voormalige Van Bekkumhal in Hooglanderveen. Ook de plek van turnvereniging GymXL. Dans en turnen hebben meerdere overeenkomsten en in deze loods startten de eerste streetdance en wushu lessen. Het was er koud in de winter en bijzonder heet in de zomer in deze oude loods maar wat een hoop mooie herinneringen zijn hier door het team van A-dance en alle sportievelingen opgebouwd.
In ruim 13 jaar groeide aanbod van lessen in omvang en in de breedte. Hip hop wedstrijdteams vertrokken via NK’s, EK’s naar Las Vegas en Los Angela’s naar de Wereld Kampioenschappen.
A-dance straalde ook op televisie bij programma’s als Holland’s Got Talent en Everybody Dance Now.
Met de ambities die bleven groeien vond A-dance in de loop van de jaren nieuwe mogelijkheden. Een tweede locatie, in het mooie Maria Ter Eemklooster, bleek een hele grote stap en vooral ook een wijze les. Met alle ervaringen werd daarom, toen de Van Bekkumloods gesloopt moest worden, gezocht naar een inspiratievolle plek waar alle sporters, jong en oud, met docenten wensen, idealen en passie konden samenkomen.
De voormalige kinderopvang Mickey’s in Calveen bleek die ideale plek. De realisatie van van de inmiddels 7 studio’s grote sportexperience, die zelfs een bar, lounge en binnentuin omvat, was nog geen cine cure. Maar Woods’ doorzettingsvermogen overwon alles en inmiddels kan iedereen volop, ook weer na de coronaperiode, sporten, dansen, boksen en Super-Fitlessen.
Woods: „ A-Dance wil het twintigjarige bestaan groots vieren met alle leden, oud leden, familie en vrienden.”

a A-Dance

Astronaut 12, 3824MJ Amersfoort
a-dance.nl