Afbeelding
Het Nieuwe Stadsterras

Ook dit jaar pop-up terras Oliemolenhof

25 mei 2021 om 10:14

AMERSFOORT Op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad strijkt vanaf 16 juni een pop-up terras neer. Dit terras blijft tot minimaal 21 augustus geopend.


De Nieuwe Stad, Het Lokaal, FLUOR, HOP producties, Spoffin en Winkels op Wielen hebben de handen ineen geslagen en gaan Amersfoort een mooie zomer bieden. ,,Zoals vanzelfsprekend wordt het terras geheel binnen de maatregelen gerealiseerd. We bewegen mee met de versoepelingen van het openingsplan”, schrijft de organisatie. ,,Dit jaar zetten we een nóg vettere editie neer dan vorig jaar, met meer kunst, meer muziek en meer lekkere versnaperingen.”


Geldautomaten station tijdelijk buiten gebruik

AMERSFOORT De NS sluit tijdelijk meerdere geldautomaten uit angst voor plofkraken. Aanleiding hiervoor is de recente plofkraak bij het treinstation in Apeldoorn. Ook Amersfoort zou door de maatregel getroffen zijn. ,,Hiermee willen we voorkomen dat ook andere stations doelwit worden van een plofkraak”, laat de maatschappij weten.


De NS zegt verder dat het besluit in gezamenlijkheid met GWK Travelex is genomen, de eigenaar van de geldautomaten. Anneke de Vries van NS: ,,We zijn enorm geschrokken van wat er in Apeldoorn is gebeurd. De ravage is groot. Met extra maatregelen, waaronder deze tijdelijke sluiting, doen we er alles aan om een volgende plofkraak te voorkomen.”

Volgens RTV Utrecht heeft dit besluit ook betrekking op de twee automaten op Amersfoort Centraal. Die zullen tijdelijk niet beschikbaar zijn.


Duurzame Huizen Route komt met Tuin en Klimaat Route

AMERSFOORT De Nationale Duurzame Huizen Route start dit jaar met een Nationale Tuin en Klimaat Route. Er is veel mogelijk om in de tuin bij te dragen aan een beter klimaat. En waar kun je nu beter tips en ideeën opdoen, dan bij een duurzame buur die hier al over heeft nagedacht?
In samenwerking met de Manifest Regio Vallei & Veluwe wordt het nu mogelijk om naast duurzame huizen ook klimaatvriendelijke tuinen te bekijken.


Hoe ben je voorbereid op hoosbuien en droogte? Hoe maak je een waterdoorlatend terras en welke bloemen trekken extra bijen en vlinders aan? Vanaf het najaar kunnen inwoners via een nieuwe website inspiratie opdoen bij klimaatvriendelijke voorbeeldtuinen. Naast privétuinen zijn er ook publieke buitenruimten te vinden. Tijdens een jaarlijks evenement kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een duurzame tuin in de buurt.


AANMELDEN Iedereen die het leuk vindt om andere tuinbezitters verder te helpen, wordt opgeroepen om mee te doen. Belangstellenden die hun tuin willen aanmelden kunnen dit alvast aangeven via www.duurzamehuizenroute.nl/tuinenklimaatroute.