Te zien zodra Kunsthal KAdE de deuren weer opent: Suzan Drummen, Zonder titel, 2021
Te zien zodra Kunsthal KAdE de deuren weer opent: Suzan Drummen, Zonder titel, 2021 Mike Bink

Betoverende spiegelinstallatie...

24 mei 2021 om 13:00

In tentoonstelling Kunsthal KAdE

KADE In de tentoonstelling Mirror | Mirror, die binnenkort opent in KADE, kan de bezoeker zich verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling.


De Volkskrant schreef al: ,,Mirror | Mirror. Reflect Yourself! is zo’n typische Kunsthal Kade-tentoonstelling: caleidoscopisch, breed uitwaaierend. De spiegel wordt er vanuit vele invalshoeken belicht.’’ Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. Aan de hand van kunsthistorische, verhalende en wetenschappelijke invalshoeken worden bezoekers uitgenodigd deze reflectie te onderzoeken. Er is werk te zien van een dertigtal kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland die zich op verschillende wijzen tot het fenomeen spiegels verhouden.


ZILVERPAPIERTJE Een van die kunstenaars is Suzan Drummen. Ieder kind heeft weleens het zilverpapiertje van een chocolade eitje gladgestreken. Suzan Drummen vond ze zo mooi dat ze het niet over haar hart kreeg ze weg te gooien. Ze heeft ze nog steeds. Ook kastanjes, stukjes glas en andere glimmende dingen werden door haar, zonder doel of plan, verzameld en gekoesterd. Inmiddels heeft ze met een hele collectie glimmende materialen diverse installaties gebouwd. De installatie die je in de afbeelding onder ziet heeft ze speciaal voor de tentoonstelling in KAdE gemaakt. Door spiegels plat op de vloer te leggen lijkt het alsof er openingen in de vloer ontstaan, waardoor we een schijnbaar lagergelegen verdieping kunnen zien. De verwarring van de weerkaatsingen wordt versterkt door de spiegelende plint en de felgekleurde patronen. Het werk wil zowel betoveren als verwarren en appelleert aan gezichtsbedrog, gekte en luchtspiegelingen.


Kom zodra het weer kan naar Mirror | Mirror en laat je betoveren! Houd de website in de gaten:

www.kunsthalkade.nl.