Theaterdocent Marit Vosman werkt met bekende verhalen, die peuters uitnodigen tot bewegen.
Theaterdocent Marit Vosman werkt met bekende verhalen, die peuters uitnodigen tot bewegen. Anton Havelaar

Nieuw: Peutertheater

26 april 2021 om 11:39

De kinderen zijn de baas

EEMHUIS De theater- en musicaldocenten van Scholen in de Kunst zijn er klaar voor: geen lockdown krijgt ze klein. Met een flexibel en coronaproof lesprogramma zijn cursisten bij Scholen in de Kunst het hele cursusjaar verzekerd van volwaardige theater- en musicallessen. Online én offline, binnen en buiten, via Zoom of live in het lokaal.


De hele wereld is een schouwtoneel, want zeg nou zelf: theater maken en spelen kan toch overal? In mei gaat in het Eemhuis een nieuwe, korte cursus voor de allerkleinsten van start: peutertheater! De inschrijving is gestart. Zoals Shakespeare al zei: ‘All the world's a stage’. De hele wereld is een schouwtoneel, want zeg nou zelf: theater maken en spelen kan toch overal?


SAMEN Is jouw peuter de acteur, muzikant, rapper of danser van het huis? Kletst hij of zij de oren van ieders hoofd? Dan zit jouw kind bij peutertheater goed. Theaterdocent Marit Vosman werkt met bekende verhalen, die peuters uitnodigen tot bewegen, zingen en spelen. Tijdens de les zijn de kinderen de baas en brengen ze samen hun fantasiewereld tot leven op de speelvloer. Peutertheater is een actieve cursus voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud samen met een ouder, grootouder of verzorger. Op woensdag 12 mei gaat deze korte cursus van tien lessen van start in het Eemhuis. Inschrijven: www.scholenindekunst.nl.


LOCATIE Zoals het er nu naar uitziet, is kunstbeoefening in binnenruimten vanaf 11 mei weer mogelijk. Medewerkers en docenten van Scholen in de Kunst kijken dan ook reikhalzend uit naar de persconferentie van 3 mei a.s. De organisatie is er in ieder geval klaar voor: de vloeren zijn in de was gezet en de theaterkleding hangt fris gewassen in de lokalen! Kun je niet wachten en wil je nu al een proefles volgen? Dat kan natuurlijk ook! Op dit moment biedt Scholen in de Kunst - waar mogelijk - online proeflessen aan. Aanmelden of meer informatie: www.scholenindekunst.nl.