Jeppe Hein, Mobile Mobile, 2010
Jeppe Hein, Mobile Mobile, 2010 Mike Bink

Spiegeltje, spiegeltje...

26 april 2021 om 12:32

KUNSTHAL KADE Laat je verrassen door de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling in de familietentoonstelling Mirror Mirror in KAdE. Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie.


In de tentoonstelling ontdek je bijzondere verhalen met de spiegel in de hoofdrol en toepassingen met spiegels door ruim dertig kunstenaars, designers en wetenschappers. De tentoonstelling begint met een glimlach. De Turkse designer Berk Ilhan heeft een smart mirror ontworpen: een spiegel die alleen weerkaatst als je lacht.


LEVENSGROOT De grote zaal is ingericht met installaties van de Deense kunstenaar Jeppe Hein. Het levensgrote werk ‘Mobile Mobile’ is voor het eerst in een museale omgeving te zien. Deze mobile van spiegels komt in beweging door een hometrainer, waardoor de ervaring van de ruimte continu verandert. Kom zodra het weer kan naar Mirror Mirror en neem je spiegelbeeld mee! Bekijk de actuele tentoonstellingsdata: www.kunsthalkade.nl.


VENSTERBANK Toch kunst kijken in tijden van dichte musea? In De Vensterbank in Amersfoort, een initiatief van Jolanda Meulendijks, zijn twee schilderijen van kunstenaar Jasper Hagenaar te zien waarbij meerdere thema's samenkomen; de figuur met gespreide armen en de vaas. Tegelijkertijd met De Vensterbank is zijn werk (binnenkort) te zien in Mirror Mirror in Kunsthal KAdE. Speciaal voor de expositie in KAdE maakte Hagenaar een anamorfose: een schilderij met een vertekende afbeelding, die er alleen met behulp van de spiegel realistisch uitziet. Ook hierin speelt de figuur met gespreide armen een hoofdrol.


De Vensterbank is zeven dagen per week te bezichtigen op de stoep van Bergstraat 32 en is dagelijks verlicht van 08.00 tot 23.00 uur.